Adana'da Çıkan Orman Yangını Yüzünden 7 Köy Tahliye Edildi

36
3
2
0
0
Son iki gündür ortaya çıkan orman yangınları, ardında büyük hasarlar bırakmaya devam ediyor. Manavgat'ta yaşanan acı olayların ardından dün akşam 19.45'te Adana'da başlayan orman yangını yüzünden de çoğu köyde evler kül oldu.

Bildiğiniz üzere dün Antalya'nın Manavgat ilçesinde kontrol altına alması son derece zor bir orman yangını başladı. 3 farklı yerden başlayarak gittikçe büyüyen yangın yüzünden mahsur kalanların sayısı 10'a çıkarken, bir kişi ne yazık ki hayatını kaybetti. Bu sabah saatlerinde kontrol altına alınabilen yangının etkileri bitmemişken, Adana'dan da içler acısı bir haber geldi. 

Adana'nın Kozan ilçesinde dün akşam saatlerinde başlayan yangın, zaman geçtikçe çevre köyleri sarmaya başladı. Hem karadan hem havadan itfaiye çalışmaları sürerken, sabahın ilk ışığında yangının Adana'da bıraktığı hasar ortaya çıktı.

Birçok köyde evler küle döndü

adana yangın

Dün akşam 19.00 sularında başlayan orman yangını, poyrazın da etkisiyle hızlı bir şekilde yayılmaya başladı. İlk olarak Akdam Mahallesi'ni etkisi altına alan yangın için ekipler karadan müdahale etti ancak sabah saatlerinde yetkililer yangına havadan da müdahale etmek zorunda kaldı. 

Kozan'da halen devam eden ve 5 köyün boşaltılmasına sebep olan yangının bıraktığı hasar, sabah güneşin doğmasıyla ortaya çıktı. Toplam 7 köyde birçok ev yangına teslim olurken, 63 yaşındaki Cumali Yücel'in evi tamamen kül oldu. 

adana yangın

Gördüğü tablo karşısında gözyaşlarını tutamayan Yücel, şu sözleri dile getirdi; "Evimiz, yuvamız gitti. Bir şeyimiz kalmadı. Buradaki insanlar güvenlik güçleri tarafından tahliye edildi. Güvenli yerlere götürüldüler. Benim evim de buradaydı. Yandı, kül oldu. Hanımım ölmüştü. 3 çocuğum var. Perişanız ama Allah’tan geldi, yapacak bir şey yok."

Adana Valisi Süleyman Elban'dan açıklama geldi

adana yangın

Kozan'da çıkan yangının, Adana'da gün içinde çıkan 21. orman yangını olduğunu belirten Süleyman Elban, saatte 70 kilometre hızla esen rüzgar yüzünden yangını kontrol altına almanın gittikçe zorlaştığını dile getirdi. İHA sayesinde yangının boyutunun ve koordinatlarının tespit edildiğinin altını çizen Elban, şimdiye kadar 7 köyün tahliye edildiğini açıkladı.

Elban'ın açıklamasının devamında şu ifadeler yer aldı; "Bir saat önce Aladağ'da bir yangın başladı. Maalesef bugün Akdeniz Bölgesi'nde Antalya'da, Mersin'de, Osmaniye'de ve ilimizde birçok yangın var. Bunda poyrazın çok ciddi etkisi var. Hem nem oranı çok düşük, hem de rüzgarın etkisiyle birçok trafolarda, tellerde kopmalar, patlamalar meydana geldi. Vatandaşlarımızı tahliye ettikten sonra araçlarla yangının daha fazla büyümemesi, sıkıştırılması için çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor."

Kaynak : https://www.hurriyet.com.tr/gundem/bir-aci-tablo-daha-bu-goruntuler-de-adana-kozandaki-yangindan-41861924
36
3
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
36
3
2
0
0