Adidas'ın Resmi Web Sitesi Hacklendi, Milyonlarca Kullanıcının Bilgileri Çalındı

27
5
4
1
1
Adidas'ın Amerika tabanlı resmi sitesinin hacklenmesi sonucu, milyonlarca kullanıcının kimlik bilgileri ve iletişim adresleri, siber korsanların eline geçti.

Olay Türkiye medyasında yeterince ses getirmemiş olsa da geçtiğimiz günlerde dünyanın en büyük spor giyim mağazalarından biri olan Adidas, web sitesinde bulunan bir yumuşak nokta nedeniyle hacklendi.

Olayın resmiyet kazanmasıyla açıklama yapmak zorunda kalan dev firma, şirketin Amerika Birleşik Devletleri tabanlı online satış adresine bir saldırının olduğunu doğruladı. Kullanıcıların kredi kartı bilgilerine ulaşılmadığını savunan Adidas yetkileleri, korkulacak bir şey olmadığını ancak üzgün olduklarını belirtti.  

Adidas'ın açıklamasına göre siber korsanlar, yalnızca sitede alışveriş yapan müşterilerin kullanıcı adı, şifrelerine ve adres bilgilerini ele geçirebilmiş durumda. Bu tür bir saldırının etkisinden korunabilmek için yalnızca kullanıcı şifrelerinin değiştirilmesi gerektiğini savunan Adidas cephesi, olaya dair soruşturmaların devam ettiğini duyurdu.

Kaynak : https://www.comocomprodesdevenezuela.com/adidas-website-hacked-few-million-users-data-stolen/#.Wzpd-PnFLIU
27
5
4
1
1
Emoji İle Tepki Ver
27
5
4
1
1