Adidas, Tamamına Yakını Robotlar Tarafından Üretilen İlk Ayakkabısını Tanıttı

1
0
0
0
0
Adidas, Tamamına Yakını Robotlar Tarafından Üretilen İlk Ayakkabısını Tanıttı
Daha önce Almanya’da ayakkabıları robotların ürettiği Speed Factory isimli fabrikanın açılışını gerçekleştirerek bazı deneme üretimlerine başlayan Adidas, buradan çıkma ilk ayakkabısını tanıttı.

Adidas, neredeyse tamamına yakınını robotların ürettiği yeni ayakkabısının tanıtımını gerçekleştirdi. Speed Factory isimli, ayakkabıların yalnızca robotlar tarafından üretildiği fabrikadan çıkan ayakkabıdan yıl sonuna kadar 500 adet üretilmesi bekleniyor. Adidas için bu rakamın devede kulak kaldığını tahmin etmek zor değil fakat ikinci fabrikayı 2017 yılında ABD’nin Atlanta şehrinde açmayı planlayan şirket, burada yıllık 50 bin adet üretim yapmayı hedefliyor.

Her yıl 30 milyon ek ayakkabı üretmeleri gerektiğini söyleyen Adidas Teknoloji ve Yenilikçi Başkanı Gerd Manz, kısıtlı üretim sebebiyle şimdilik tamamen robot gücüne geçmek istemediklerini belirtti. Şirkete büyük faydalarının olacağı belirtilen robot fabrikaları, yeni modellerin hızlı bir şekilde üretilmesini sağlayacak. Adidas’ın yayınladığı son raporlara göre ayakkabıların %70’ini 1 yılı geçmemiş yeni modeller oluşturuyor. Müşterilerin artık 3-4 yılda bir yerine daha sık aralıklarla (10 ay da bir ya da yılda bir gibi) ayakkabı almayı tercih etmesi, Adidas’ın bu konu üzerinde neden çok fazla durduğunu net bir şekilde gösteriyor.

Kaynak : http://webrazzi.com/2016/10/18/adidas-neredeyse-tamamen-robotlar-tarafindan-uretilen-ilk-ayakkabisini-tanitti/
1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0