Adil Kullanım Kotası’nın, İnternetin Kullanılmamasına Rağmen Dolduğu İddia Ediliyor!

1
0
0
0
0
Ülke genelinde farklı internet sağlayıcı servislerini kullanan kullanıcılar, Ekim ayındaki Adil Kullanım Kotası’nın interneti kullanmamış olmalarına rağmen dolduğunu iddia ettiler.

Son birkaç gündür sosyal medyada ve Ekşi Sözlük’te, Ekim ayındaki Adil Kullanım Kotası’nın ilginç bir şekilde dolduğuna dair iddialar ortaya atıldı. Uzun zamandır internet kullanıyor olmalarına rağmen servis sağlayıcıları tarafından ilk kez kotalarının dolduğuna dair SMS’ler aldığını dile getiren kullanıcılar, müşteri hizmetlerini arayıp durumu sorduklarında yalnızca ‘kotanız dolmuş görünüyor’ cevabını aldıklarını söylüyorlar. ‘kusura baklava’ isimli Ekşi Sözlük kullanıcısı, geçtiğimiz ay konuyla ilgili Superonline’dan şöyle bir bilgilendirme mesajı almış:

19 günde kotasının 40 GB’lık bölümünü harcadığını söyleyen kullanıcı, daha sonra 1 günde 10 GB tükettiğine dair bilgilendirme mesajı aldığını söylüyor olsa da bu kadar bir kullanım yapmadığını iddia ediyor

Yine başka bir sözlük kullanıcısı, aylardır online oyun ya da torrent gibi kotasını dolduracak herhangi bir işlem yapmamış olmasına rağmen faturasının gelmesine 2 hafta kala Adil Kullanım Kotası’nın dolduğuna dair mesaj almış.

Bazı yorumlarda Win10 Update’inin kotanın dolmasına sebep olmuş olabileceği belirtiliyor olsa da aylık kotası 100 GB ve fazlası olan kullanıcıların da aynı problemi yaşaması, kafaları kurcalayan başka bir soru işareti.

Yaşananlar şimdilik bu şekilde, internet servis sağlayıcıları tarafından da herhangi bir resmi açıklama gelmiş değil. Eğer bir gelişme olursa gerekli bilgilendirmeyi yapacağız.

1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0