Adımları Elektrik Enerjisine Dönüştüren Akıllı Kaldırım Taşları

0
0
0
0
0
Adımları Elektrik Enerjisine Dönüştüren Akıllı Kaldırım Taşları
Sokaklarda yürürken, alışveriş yaparken ya da yürüme/koşma olan tüm aktivitelerde adımlarınız ile elektrik ürettiğinizi düşünün.

İngiltere merkezli Pavegen adlı şirket, 2009 yılından bu yana akıllı kaldırım taşları üretmekte. Bu taşlar, insanların adımlarından elde edilen kinetik enerjiyi yenilenebilir enerjiye dönüştürmekte.

İşte bu akıllı kaldırım taşı sistemini daha da geliştiren Pavegen, şehri aydınlatan ışıkları, reklam panolarını hatta küçük çaplı işletmelerin elektriğini bu sistem ile sağlayabilmeyi hedeflemekte.

Akıllı kaldırım taşlarının çalışma mantığı oldukça basit; her adım ile taşlara uygulanan basınç, elektro-magnetik sistem sayesinde enerjiye dönüşüyor. Her plaka, bir adımda 5 watt elektrik üretilmesini sağlıyor, ayrıca plakalar veri transfer sistemi sayesinde adımların zamanlarını hesaplayarak gerekli enerjinin üretiminin ne kadar sürede olabileceğini hesaplıyor

Bu durum da ihtiyaç duyulan enerjinin elde edilme süresinin tahmininde kullanılıyor. Pavegen'in bu akıllı kaldırım taşı sistemi, dünya üzerinde şimdiden 100 farklı yerde kullanılmakta. Özellikle İngiltere'da birkaç alışveriş merkezi ve bazı gece kulüpleri, bu akıllı taşların verimli şekilde kullanıldığı yerler arasında.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0