Adınıza SIM Kart Çıkarılıp Çıkarılmadığını Nasıl Öğrenirsiniz?

29
7
6
1
0
BTK ve e-Devlet işbirliği ile muhteşem bir projeye imza atıldı. Artık adınıza herhangi birinin hat çıkarıp çıkarmadığını kolaylıkla kontrol edebileceksiniz.

Bildiğiniz üzere ülkemizde kimlik fotokopisi ile başkasının adına hat açtıran ve bunu kötü emellerine alet eden bir grup dolandırıcı mevcut. Henüz başınıza gelmemiş olabilir ama yıllardır bu şekilde adına kredi çekilen, senetler imzalanan çok fazla mağdur var.

e-Devlet kapısının BTK ile işbirliğine giderek geliştirdiği yeni uygulama sayesinde, kendi adınıza çıkarılmış bir hat olup olmadığını rahatlıkla kontrol edebiliyorsunuz. Tek yapmanız gereken buraya tıklayarak e-Devlet kapısına giriş yapmak ve arama kısmına 'Mobil Hat Sorgulama' yazarak ilgili sayfaya erişmek olacak.

"Devletin kısayolu" sloganıyla bürokrasiyi ve zaman alacak evrak işlerini kolaylıkla halledebildiğimiz e-Devlet, böylece güzel bir hizmete daha kavuşmuş oldu. Tavsiyemiz, hemen küçük bir kontrol sağlayarak size ait olmayan bir hatsa tespit edip kapattırmanız yönünde.

Kaynak : https://www.haberturk.com/mobil-hat-sorgulama-adima-kayitli-hatlari-ogrenme-ve-hat-kapama-islemleri-hts-2075812-ekonomi
29
7
6
1
0
Emoji İle Tepki Ver
29
7
6
1
0