Adıyaman'da 65 Milyon Yıllık Salyangoz Fosili Bulundu

46
26
9
5
1
Adıyaman'da şans eseri bir evin duvarında bulunan ve 65 milyon yıllık olduğu belirtilen salyangoz fosili, bulunduğu taşın üzerinden sökülerek müzeye götürüldü.

Tarihi zenginliği açısından ülkemizin önemli şehirlerinden olan Adıyaman, bilim dünyasının küresel çapta ilgisini çekecek bir keşfe sahneoldu.

Şehrin Gölbaşı içlesinin Çelik köyünde bir evin duvarında, yapılan araştırmaların ardından 65 milyon yıllık olduğu belirtilen salyangoz fosili bulundu. 12 yıldır evin duvar taşı olarak bulunan ve 49 santim uzunluğa, 36 santim genişliğe sahip olan fosil, Müze Müdürlüğü yetkilileri tarafından duvardan sökülerek müzeye taşındı.

Adıyaman Müzesi'nde sergilenen fosilin medyada yer almasının ardından benzer bir şeklin kendi duvarında da olduğunu belirten Mehmet Çetiner isimli vatandaş, durumu müze yetkililerine bildirdi. Bilgi üzerine söylenen evin duvarındaki salyangoz fosilinin incelenmesinin ardından açıklamada bulunan Adıyaman Müze Müdür Vekili Mehmet Alkan, konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

"Asur kaynaklarında ‘nehir kenarındaki kent’ olarak geçen Gölbaşı İlçesindeyiz. 15 gün önce Adıyaman Müzesi’nde sergilenen salyangoz fosiliyle ilgili medyada ki haberler üzerine Gölbaşı İlçesinde bulunan Mehmet Çetiner adlı şahıs bizi arayarak evinin temelinde Adıyaman Müzesinde ki fosile benzer fosil olduğunu söyledi. Biz bu ihbar üzerine Adıyaman’dan yola çıkarak Çelik köyüne geldik. Çelik köyündeki temele baktığımızda ise Adıyaman Müzesi’nde bulunan fosile benzer olduğunu gördük. Adıyaman Müzesi’ndeki fosille benzerliğinden dolayı 65 milyon yıllık olduğunu düşünmekteyiz."

46
26
9
5
1
Emoji İle Tepki Ver
46
26
9
5
1