Adobe, Fotoğraflarda ‘Kimlik Doğrulama’ Üzerine Çalışıyor

5
1
0
0
0
Çevrimiçi ortamda şeffaflık eksiği olduğunu düşünen Adobe, bu konuda bir çözüme varmak için Twitter ve New York Times ile güçlerini birleştirdi. İçerik Orijinallik Girişimi olarak adlandırılan bu girişim sayesinde içerik üreticilerinin, ürettikleri şeye damgalarını basması sağlanacak.

Adobe’nin yıllık bazdaki etkinliği Adobe MAX’te programlarına eklenen pek çok yeni özelliği tanıtan Baş Ürün Sorumlusu Scott Belsky, şirketin hazırlıklarına başladığı Content Authenticity Initiative (İçerik Orijinallik Girişimi) programını açıkladı.

Girişimlerini Twitter ve The New York Times ortaklığı ile birlikte yürüteceklerini duyuran Belsky, “Yaratıcıların çalışmalarına damgalarını vurmaları ve bu içeriğe farklı platformlarda, yayınlarda ve öykülerde eşlik etme özelliğine sahip olmaları için hep birlikte endüstri çapında bir standart geliştiriyoruz” dedi.

İçerik Orijinallik Girişimi tam olarak nedir?

İçerik Orijinallik Girişimi

Adobe’ye göre dijital içeriğin hacmi arttıkça, insanlar çevrimiçi ortamda gördükleri şeylerin gerçek olduğunu bilmek istiyor ancak şu anda şeffaflık eksiği var. İnsanlar, kimin içeriği değiştirdiğini ve hangi içeriğin değiştirildiğini bilmedikleri zaman yanıltılabilir. Bu noktada yaratıcılar ve yayıncılar için dürüst içerik sağlama yeteneği, çevrimiçi güven ve şeffaflığı sağlamak için kritik öneme sahiptir.

Adobe, tüketicilere kime ve neye güveneceğine karar vermelerine yardımcı olacak bilgi ve araçları sağlamak için uzun vadeli, bütünsel bir çözüme ihtiyaç olduğunu düşünüyor. Bu doğrultuda güçlerini birleştiren Adobe, New York Times ve Twitter, uzun vadeli bir çözüme katkıda bulunan büyüyen bir ekosistem oluşturulması, çerçevenin benimsenmesi ve tüketicilerin kime ve neye güvenileceğini anlamaları için desteklenmesi konusunda bu programı başlattılar.

Adobe MAX 2019

Girişimin detayları henüz net olarak bilinmiyor ancak bu girişim, iki ana bölümden oluşan bir fikir gibi görünüyor:

  1. Yaratıcı bilgilerini yakalayan ve orijinal dosyadaki değişiklikleri izleyen bir meta veri standardı. Bu, Photoshop'taki Geçmiş panelinin ana fikriyle benzer olabilir.
  2. Meta verilerin merkezi deposu görevi gören bir görüntü kayıt sistemi.

Adobe’nin orijinal içerikleri ve içerik üreticilerini koruma konusundaki niyeti oldukça ciddi görünüyor. Henüz detayları netlik kazanmayan bu girişim ile birlikte nihai amacının temellerini atan şirket, ilerleyen günlerde daha somut işler yapabilir.

Kaynak : https://petapixel.com/2019/11/06/adobe-wants-to-help-authenticate-your-photos-what-should-photographers-think/
5
1
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
5
1
0
0
0