Adobe Kendini Aştı: Videolardaki İstenmeyen Nesneleri Silme Özelliği Geldi

98
14
3
3
0
İstenmeyen nesneleri kaldırmak amacıyla kullanılan içerik duyarlı dolgu özelliği, Adobe'nin After Effects programında videolar için kullanılabilir olacak.

Adobe tarafından bugün yayınlanan bahar güncelleştirmesiyle birlikte Photoshop’un içerik duyarlı dolgu özelliği artık After Effects’de videolar için de kullanılabilecek. Bu özellik, kullanıcıların istenmeyen nesneleri videolarından kaldırmalarına yarayacağı gibi Adobe Sensei’nin makine öğrenim platformu sayesinde kullanıcıları kare kare düzeltme yapma derdinden kurtaracak.

Bilindiği üzere Photoshop’taki içerik duyarlı dolgu özelliği, hareketsiz görüntülerdeki istenmeyen nesneleri silebiliyor. Ancak bugün tanıtılan özellik, bundan kat ve kat etkileyici olacağa benziyor. Videolara gelen içerik duyarlı dolgu özelliği, hareketli sahnelerdeki nesneleri otomatik olarak tespit edebiliyor ve kaybolan karelerin yerini doldurabiliyor. Daha önce 2017 yılı Adobe Sneaks etkinliğinde Cloak Projesi (Cloak Project) adı altında bir deneysel araç olarak tanıtılan yeni özellik, şu anda Creative Cloud hizmeti aboneleri için erişilebilir durumda.

Özelliğin ekrana giren boom mikrofonlar, özel efektlerde kullanılan kablolar ya da yanlışlıkla çekimlere giren kişileri ortadan kaldırmak gibi çekim sonrası düzenlemeleri için oldukça kullanışlı ve etkili bir yöntem olarak kullanılabileceği iddia ediliyor.

Dünyanın en büyük yayıncılık etkinliklerinden biri olan NAB 2019 etkinliğinden önce Adobe, diğer video düzenleme yazılımları için de bazı güncellemeler yayınladı. Konu hakkında daha fazla bilgi edinmek için aşağıdan Adobe’nin yayınladığı videoyu izleyebilirsiniz.

Kaynak : https://www.theverge.com/2019/4/3/18293526/adobe-after-effects-content-aware-fill-remove-unwanted-objects-videos
98
14
3
3
0
Emoji İle Tepki Ver
98
14
3
3
0