Adobe'un Yeni Aracı, Photoshop'lu Yüzleri Tespit Edebiliyor

21
5
3
1
1
Adobe, Max konferansında şirketin yeni 'About Face' aracını tanıttı. Hala geliştirme aşamasında olan About Face, photoshop'lu yüzleri tespit ederek nerelerde işlem yapıldığını ısı haritasıyla gösteriyor.

Adobe, her yıl düzenlediği Max konferansında deneysel projelerini sergiliyor. Şirket, "Sneaks" adı verilen yeni özellikleri genellikle ilerleyen zamanlarda kullanıcılarına sunuyor. Bu yıl tanıtılan yeni özelliklerden en ilginci ise yüzlerde photoshop olup olmadığını algılayan "About Face" aracıydı.

Berkeley Üniversitesi araştırmacılarıyla ortak çalışan Adobe, bir fotoğrafın değiştirilip değiştirilmediğini ve nasıl değiştirildiğini tespit etmek için şirketin Sensei AI adlı yapay zekasını kullanan bir araç yarattı. Şirket, aracın değişikliği tespit etme konusunda insanlardan 2 kat daha isabetli olduğunu öne sürdü.

"Project About Face" kod adlı araç, yüz görsellerine odaklanıyor, makine öğrenimi algoritmaları, fotoğrafı piksel piksel inceliyor ve hangi bölgelerde değişiklik yapıldığını gösteren bir ısı haritası oluşturuyor. Dolayısıyla sadece photoshop'lu fotoğrafları algılamakla kalmıyor, aynı zamanda hangi bölgelerde, ne kadar değişiklik yapıldığını da gösteriyor.

adobe about face

Araştırmacılar yapay zekayı internetten aldıkları binlerce görselle eğitti. About Face, laboratuvar deneylerinde değiştirilmiş görüntüleri yaklaşık %99 doğrulukla saptayabildi. Test grubundaki insanlar ise ancak yüzde 53 oranında başarı gösterebildi. Günümüzde "deep fake" videoları gibi makine öğrenimi özelliklerinin revaçta olduğu düşünüldüğünde, Adobe'un yeni teknolojisi, bu tür sahtecilikleri ortaya çıkarmada etkili olabilir.

Diğer yandan yeni aracın önemli dezavantajları da var. About Face, şimdilik sadece Adobe Photoshop ile yapılmış görüntülerde çalışıyor. Ayrıca resmin Yüze Duyarlı Sıvılaştırma aracıyla değiştirilmiş olması gerekiyor.

Adobe'un yeni teknolojisi şu anda test aşamasında ve yolun daha çok başında. Şirket, yapay zekayı geliştirmeye devam etmeyi planladığını ve ilerde herhangi bir görüntü üzerinde çalışabileceğini söyledi. İşte Adobe'un Max konferansında gösterdiği 'About Face' aracı:

Kaynak : https://thenextweb.com/apps/2019/11/07/adobe-experiment-can-detect-if-a-face-has-been-photoshopped/
21
5
3
1
1
Emoji İle Tepki Ver
21
5
3
1
1