Adobe, Son Açıklanan Raporla Birlikte Değerine Değer Kattı

12
4
3
2
0
Hepimizin yakından tanıdığı şirketlerden birisi olan Adobe tarafından dün açıklanan verilere göre, şirket yıllık %24 artış kazanarak 2.2milyar dolarlık bir gelir elde etti. 8.8 milyar dolarlık iş hacmiyle birlikte Adobe, 10 milyar dolarlık yazılım şirketi olma yolunda hızla ilerliyor.

Bilhassa Photoshop, InDesing ve Dreamweaver yazılımları ile büyük gelirler elde eden ve dünya genelinde yoğun bir kullanıcı kitlesine sahip olan şirket, Cerative Cloud’un da ekmeğini büyük oranda yiyor. Aslında Crative Cloud ve Document Clod, dijital medya özellikleriyle 2.2 milyar dolarlık servetin 1.55 milyar dolarını oluşturuyordu. Sadece Document Cloud 243 milyon dolarlık iş hacmi ile elde edilen başarı da büyük rol oynadı.

Adobe firması, pazarlama ve analitik reklamcılığa ağırlık verdiği son zamanlarda bazı şirketleri satın alıp bünyesine katarak sektörde daha güçlü hale gelmeyi amaçlıyor. Magento’yu 1.6 milyar dolar gibi bir rakama bünyesine katan firmanın bu sayede ticaret bileşenleri elde edilmiş oldu. Adobe’nin şimdiki başarı hedefinde yaklaşık 10 milyar dolar değere sahip diğer bir yazılım şirketi olan Salesforce bulunuyor.

Adobe’nn CEO’su Shantanu Narayen, gelen rapordan sonra elde edilen kazançlar ile ilgili bazı analistlerle görüştü. Magento, müşterileri alışveriş sürecinde son ana kadar iyi anlamak gerektiğini belirtirken, Adobe’nin içerik oluşturma, pazarlama, reklamcılık ve analitik süreçlerde tekel şirketlerden birisi olmak istediğinin altını çiziyor. Mobil, sosyal ve web platformunda müşterilerine gerçek zamanlı kişiselleştirilmiş deneyimler sunmak isteyen Adobe’nin CEO’suna göre pazarda daha fazla potansiyel var.

Adobe cephesinde bunlar gelişirken Salesforce, Chicago’da ki Marketing Cloud müşterileriyle Salesforce Connections adı altında ki bir etkinlikte buluştu. Pazarlama konusunda aynı yaklaşımlara sahip olmalarına rağmen Salesforce CRM ve servis bileşenleri üzerinde yoğunlaşarak müşteriye daha iyi hizmet vermeyi amaçlıyor. İki şirket arasında da sürekli bir büyüme söz konusu fakat Salesforce son çeyrekte ilk kez 3 milyar dolar gelir elde etmiş durumda. Adobe ise ilk defa Kasım ayında 2 milyar dolar para kazanmıştı. Tabi Adobe’nin 2013 yılında bir abonelik sistemine geçmeden evvel, Ağustos ayında 995 milyon dolar gelir elde ettiğini de göz önünde bulundurmak gerek. Yeni getirilen abonelik modeli sayesinde şirket çok büyük oranda yarar sağlamış oldu.

Kaynak : https://techcrunch.com/2018/06/15/adobe-could-be-the-next-10-billion-software-company/
12
4
3
2
0
Emoji İle Tepki Ver
12
4
3
2
0