Afrika'nın İlk Akıllı Telefonları: Karşınızda Mara X ve Mara Z

74
15
6
6
5
Tamamı Afrika’da üretilen iki akıllı telefon Mara Group tarafından piyasaya sürüldü. Mara Group, Afrika’da üretilen ilk akıllı telefonların ismini Mara X ve Mara Z olarak belirlendi.

Mara Group adlı bir Ruanda şirketi,  şimdiye kadar tamamı Afrika’da üretilen ilk telefonlar olan Mara X ve daha pahallı olan Mara Z adlı iki akıllı telefonu piyasaya sürdüğünü açıkladı. 

Fast Company’ye göre, Mara X ve Mara Z bölgede satılan diğer akıllı telefonlardan daha pahallı. Ancak Mara Group dışarıdan alınacak donanımlar yerine yerel ekonomileri destekleme fırsatını değerlendirdi. İki telefonun piyasaya sürülmüş olması, Ruanda’nın teknoloji endüstrisi için yeni bir merkez olma hedefine doğru atılmış önemli bir adım olarak görülebilir. 

mara x mara z

Ruanda Devlet Başkanı Paul Kagame, Pazartesi günü yapılan açılış töreninde Mara Group’un yeni tesisini Afrika’nın “İlk yüksek teknoloji ürünü akıllı telefon fabrikası” olarak nitelendirdi. Ruanda Devlet Başkanı, “Mara Telefon, ülkemizde üretilen ve gittikçe artan sayıda kaliteli ürün listesine katılıyor” dedi. 

mara z

Mara Group’un ürettiği Mara X ve Mara Z, Afrika’da montaj edilen ilk telefon değil. Fast Company, Mısır, Cezayir ve Güney Afrika’nın kendi telefon markalarına sahip olduğunu belirtiyor. Ancak bu ülkelerin akıllı telefonlarının bütün parçaları Çin’den ve Afrika dışı bölgelerden geliyor. 

Kaynak : https://futurism.com/the-byte/rwandan-first-african-smartphone
74
15
6
6
5
Emoji İle Tepki Ver
74
15
6
6
5