Ahtapotun Kendisini Bilim Kurgu Filmlerindeki Gibi Kamufle Ettiği Efsane GIF

0
0
0
0
0
Reddit’te denk geldiğim bu GIF’i ‘bunu kesinlikle bizimkiler de görmeli’ diyerek paylaşmak istedim.

Kendisini en iyi kamufle eden canlıların bukalemunlar olduğunu düşünürdük fakat ahtapotlarla ilgili denk geldiğim bu iki olay, sizin de konuya olan bakış açınızı eminim ki değiştirecektir. 

Geçtiğimiz günlerde Türk bir dalgıcın ahtapotla yaşadığı garip serüveninden bahsetmiştim. O da çok ilginç gelmişti bana fakat birazdan aşağıda göreceğiniz GIF gibi etkileyici olduğunu hiç mi hiç düşünmüyorum. Kendisini bir deniz bitkisinin üzerinde kamufle eden ahtapot, birkaç saniye içerisinde görülmeye başlıyor. Bunu izler izlemez aklıma Arnold Schwarzenegger’in oynadığı 1987 yapımı Predator (Av) filmi geldi. Oradaki yaratık da tıpkı bu ahtapot gibi kendisini kamufle edip birden ortaya çıkıyordu. (DNS yüzünden göremeyenler, şuradaki bağlantıdan gerekli ayarlamaları yapabilirler. Ayrıca GIF'lerin boyutu fazla olduğu için görsellerin altına koyduğum bağlantılara tıklayarak video formatında da izleyebilirsiniz)

(orijinal link)

Reddit’te biraz dolaşırken bir de aşağıdaki GIF’e denk geldim ki o da sürpriz üzerine sürpriz yaşatıyor. Önce yerdeki bitkinin görünümüne kavuşan ahtapot, daha sonra kendisini kumların arasına saklayan ve de görülmesi imkansız olan başka bir ahtapot tarafından avlanıyor.  

(orijinal link)

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0