Ailesinin "PUBG Oynamayı Bırak" Dediği Genç, İntihar Etti

102
53
24
11
10
Hindistan’da 16 yaşındaki bir genç, PlayerUnknown’s Battlegrounds oyununu bırakması söylenince intihar etti.

Hindistan’da yaşanan üzücü olayda, PUBG oynamayı bırakıp ders çalışması söylenen 16 yaşındaki bir genç intihar etti. Gencin babası şimdi oyunun yasaklanmasını istiyor.

Hindistan’da oldukça ağır bir eğitim sistemi var ve toplumdaki katı kast sistemi içerisinde bir noktaya varabilmek isteyen herkes, oldukça iyi bir eğitim almak zorunda. Bu nedenle de gençlerin üzerinde yoğun bir baskı var.

Hint bir adam da çocuğuna PUBG oynamayı bırakmasını ve onun yerine İngilizce sınavına çalışmasını söyledi. Bunun üzerine de genç intihar etti. (Kalitesiz habercilik yapıyor olsaydık, afilli bir “Bilgisayar Oyunu Can Aldı! İşte O İntihar Oyunu!” falan gibi bir başlık atardık ama sonuçta biz Webtekno’yuz.) Gencin babası ise şimdi oyunun yasaklanmasını istiyor. Öte yandan genci intihara sürükleyen şartlar açıklanmadı ve gündelik hayatı hakkında hiçbir şey bilinmiyor.

Bu haber, Hindistan ve PUBG’nin üzücü bir şekilde bir araya geldiği ilk haber değil. Daha önce de 20’li yaşlarında iki adam, oyuna çok daldıkları için trenin altında kalmış ve can vermişti.

Hindistan’ın bazı bölgelerinde PUBG yasaklanmış durumda. Buna sebep olarak da şiddet davranışını cesaretlendirmesi ve okula olan ilgiyi azaltması gösterilmişti. Yasaklar kapsamında 20 kadar genç, oyunu oynadıkları ve yasağı çiğnedikleri gerekçesiyle yakalandı.

İnsanlar ise yasak konusunda ikiye bölünmüş durumda. Bir kısım, oyunu suçlayarak yasaklanmasını savunurken bir kısım ise çözümün yasak olmadığını, oyunun daha pahalı olması ya da oyun süresinin kısıtlanması ile sorunun çözülebileceğini belirtiyor.

İntiharın hiçbir sorunu çözmediğini söylememize gerek yok. Öte yandan, gençlerdeki intihar vakalarında bunun bir kaçış yolu ya da intikam aracı olarak kullanıldığına dair çalışma sonuçları var. Yani sorun aslında oyun oynama denmesi falan değil. Bu tür sorunlar için okullardaki rehber öğretmenlerine, psikologlara, uzmanlara danışılması gerekiyor. (Sevgili gençler, biz haber sitesiyiz ve o yüzden size bir uzman gibi yardım edemeyiz. En fazla yol gösterebiliriz. Sizden yana olduğumuzu ve sizi sevdiğimizi bilin.)

Kaynak : https://www.gamebyte.com/16-year-old-dies-by-suicide-after-being-told-to-stop-playing-pubg/
102
53
24
11
10
Emoji İle Tepki Ver
102
53
24
11
10