Ajit Pai, Ağ Tarafsızlığı Kuralının Kaldırılmasını Kullanıcıların Seveceğini İddia Ediyor

23
0
0
0
0
Federal İletişim Kurulu Başkanı Ajit Pai, ağ tarafsızlığı kurallarının kaldırılması ile beraber kullanıcıların bu uygulamayı seveceklerini belirtti.

Federal İletişim Kurulunun'un ağ tarafsızlık kurallarının yürürlükten kaldırılması kararı bugün yürürlüğe girdi. Böylece ABD halkının kaldırılmaması için büyük mücadele verdiği kurallar tüm itirazlara rağmen yürürlükten kaldırıldı. İnternet ortamında sıkça eleştirilen bu kararı alan kurulun başkanı Ajit Pai, ısrarla kullanıcıların yeni düzeni seveceğini iddia ediyor.

Ağ tarafsızlığı kuralları dediğimiz ilkeler aslında devletin tüm sitelere ve internet sağlayıcılarına aynı hızları sağlamasıdır. Yukarıdaki görselde de görebileceğiniz gibi yeni kurallar ile bazı sunucular ve servis sağlayıcıları, ek ücret ödeyerek trafiğin az olduğu adresleri seçebilecekler. Bu uygulamanın tamamen kullanıcı aleyhine olduğu görülse de Ajit Pai, bu düzenlemeyi seveceğimizi söylüyor.

Federal İletişim Kurulu, internet servis sağlayıcılarının yasal İnternet trafiğini engellemesini veya azaltmasını yasaklayan kuralları ortadan kaldırdı. Güncelleme aynı zamanda ISS'lerin tüketicilere öncelikli erişim için web siteleri veya çevrimiçi hizmetler talep etmesine de izin verecektir. Pai, kurulun sıkı denetlemeleriyle müşterilerin mağdur olmasını engelleyeceklerini ve zamanla bu kuralların kalkmasının halk yararına olacağını belirtti.

Bu durumun Amerika'da olması ülkemizi pek ilgilendirmiyormuş gibi görünse de Facebook, Instagram gibi dev sosyal medya platformları başta olmak üzere kullandığımız binlerce web sayfası bu ülkede hizmet veriyor. Bu sebeple bunun etkileri ülkemiz dahil tüm dünyada hissedilecektir.

Kaynak : https://arstechnica.com/tech-policy/2018/06/ajit-pai-says-youre-going-to-love-the-death-of-net-neutrality/
23
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
23
0
0
0
0