Akıllı Gözlük Üreticisi North, Focals İsimli Akıllı Gözlüklerine Yeni Özellikler Ekledi

40
4
2
1
1
Huawei ve Apple'ın akıllı gözlük girişimlerinden sonra bu pazardaki ürünlerin sayısı her geçen gün artıyor. Hâlihazırda geliştirdiği akıllı gözlükleri satmakta olan şirketler ise gözlüklerine yeni özellikler eklemeye devam ediyor. ABD merkezli akıllı gözlük üreticisi North, geçtiğimiz yıl duyurduğu Focals isimli akıllı gözlüğüne kullanım deneyimini iyileştirecek yeni özellikler ekledi.

Ürettiği Focals isimli akıllı gözlüklerle adından söz ettiren North, kullanıcılardan gelen geri bildirimler ışığında cihazlarına ihtiyaç duyulan bazı özellikler eklediği bir güncellemeyi duyurdu. Focals isimli gözlüklere Spotify gibi müzik platformlarında şarkı bilgilerinin görüntülenmesi, şarkılar arası geçiş ve ses seviyesi gibi kontroller getiren güncelleme, kullanım deneyimini iyileştirecek bazı ilginç özellikleri de cihazlara ekledi. 

Daha önce gelen mesajları okuyabilmenize ve anlık hava tahminlerini incelemenize olanak tanıyan akıllı gözlükler, Uber'in kullanıldığı ülkelerde bu hizmetten yararlanmanız ve yürüyerek gitmekte olduğunuz bölgelere navigasyon desteği alabilmeniz için bazı özelliklerle karşımıza çıkmıştı. Kullanıcıların ihtiyaçlarına yönelik yeni özellikler eklenen Focals, artık toplu taşıma araçlarını kullananlar için de bulunulan bölgeden hedef bölgeye ulaşmak adına atılması gereken her adımı gösteren bir navigasyon desteği sunacak.

Focals, bir araç sürdüğünüzü tespit ettiği durumlarda dikkatinizi dağıtmamak adına kendini kapattığı için bu akıllı gözlüklerle araç kullanımı sırasında navigasyon desteği almak şu an için imkânsız.

Focals kullanıcılarına yeni güncellemeyle sunulan bir diğer özellik olan 'Rewind' isimli özellik, kullanıcıların cihazın üzerindeki dâhili mikrofonu sayesinde kendi sesiyle not almasını ve bu notu belirlediği tarihte hem yazılı hem de sesli olarak hatırlamasına imkân tanıyor. 'Rewind' işlemi için kullanıcıların sesli notu, North'un sunucularına iletiliyor ve işlendikten sonra ileri bir tarihte iletilmesi adına hazır hâle getiriliyor.

Focals isimli akıllı gözlüklere eklenen bu yeni özellikler, kullanıcıların akıllı gözlük deneyimini büyük oranda iyileştirecek gibi görünüyor. Özellikle Spotify desteği, müzik dinlerken sürekli telefonunu kontrol etmek istemeyenler için oldukça kullanışlı. Focals'a eklenen bu özelliklerin cihazın satış rakamlarını etkileyip etkilemeyeceğini önümüzdeki günlerde hep birlikte göreceğiz.

Kaynak : https://www.theverge.com/2019/4/6/18297281/north-focals-smart-glasses-update-software-spotify-navigation-features
40
4
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
40
4
2
1
1