Akıllı Telefon ve Bilgisayar Kullanıcılarının Yazma Hızını Karşılaştıran Araştırma

9
2
1
0
0
Bilim insanları, akıllı telefon ve bilgisayar üzeriden yazı yazma hızını karşılaştırdılar. 37 bin 370 kişinin çevrimiçi olarak katıldığı araştırma, bilgisayarda yazı yazan kullanıcıların akıllı telefon kullanıcılarına göre yüzde 25 oranında daha hızlı olduğunu ortaya koydu.

Akıllı telefon kullanımının yaygınlaşmasıyla birlikte tüketiciler, akıllı telefonlarından ayrı yaşayamaz oldular. Sürekli olarak kullandığımız akıllı telefonlardan gelen bildirimler, sosyal medya hesaplarımız ve anlık mesajlaşma uygulamaları, telefondan uzak kalmamızı adeta engelliyor. Üstelik artık pek çok kullanıcı, akıllı telefonunun klavyesini gözü kapalı olarak kullanabiliyor. Hal böyle olunca da bilim insanları, bu duruma bilimsel bir bakış sunmaya karar verdiler ve bir araştırma yaptılar.

Bilim insanlarının yapmış olduğu son araştırmanın konusu, insanların akıllı telefonların klavyesinde mi yoksa bilgisayarlarının klavyesinde mi daha hızlı yazı yazabildikleriyle ilgiliydi. Araştırma, internet üzerinde yapıldı ve bu araştırmaya 37 bin 370 gönüllü katıldı. Ortaya çıkan sonuçlarsa fazlasıyla çarpıcıydı. Dilerseniz şimdi de bu araştırmadan elde edilen bulgulara bakalım.

akıllı telefon ve bilgisayar

Yapılan araştırma, akıllı telefonlarını kullanarak yazı yazan kullanıcıların, dakikada ortalama olarak 38 kelime yazabildiklerini ortaya koydu. Yapılan açıklamalar, çalışmaya akıllı telefon aracılığıyla dahil olan kullanıcıların yüzde 75'inin iki baş parmağını da aktif olarak kullandığını gösterdi. Bilim insanları, akıllı telefonlarda bulunan otomatik düzeltmenin kullanıcıları hızlandırdığını, kelime tamamlamanın ise kullanıcıları yavaşlattığını açıkladı.

Aslına bakacak olursak bilim insanları, bu çalışmanın sonucunda akıllı telefon kullanıcılarının, bilgisayar kullanıcılarına oranla daha hızlı yazacaklarını düşünüyorlardı. Bunun nedeni olarak günde ortalama 6 saat kullanılması ve akıllı telefonların sunduğu otomatik düzeltme imkanı gösterildi. Ancak durum pek de böyle olmadı. Araştırma, bilgisayar kullanıcılarının çok daha hızlı yazı yazdığını ortaya koydu.

Araştırmaya göre bilgisayar kullanıcıları, dakikada 100 kelimeye kadar yazı yazabiliyorlar. Ancak yazılan kelimenin sayısı arttıkça, bunu yapabilen kullanıcı sayısı azalıyor. Araştırma, bilgisayar kullanıcıların bir dakika içerisinde 35 ile 65 kelime arasında yazı yazabildiklerini gösterdi. Bu durum ortalamaya vurulduğunda ise, bilgisayar kullanıcılarının akıllı telefon kullanıcılarına göre yüzde 25 daha hızlı yazı yazdıklarını gözler önüne serilmiş oldu.

Yapılan araştırma sona erdi ancak online platform hala açık. Burada bulunan bağlantıyı kullanarak kendi yazım hızınızı test edebilirsiniz. Ancak örnekler İngilizce olduğundan, net sonucunuza ulaşamayabilirsiniz.

Kaynak : https://www.inverse.com/article/59756-typing-phone-computer-faster
9
2
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
9
2
1
0
0