Akıllı Telefon Pazarından Çekilen Intel'de İşler İyiye Gitmiyor

0
0
0
0
0
Akıllı Telefon Pazarından Çekilen Intel'de İşler İyiye Gitmiyor
Akıllı telefonlar için işlemci üretmekten vazgeçen Intel şimdi de giyilebilir teknoloji alanından çekiliyor.

Dünya'nın en büyük işlemci üreticilerinden biri olan ABD merkezli Intel günümüzde hala bilgisayar sektörünün lider işlemci üreticisi olarak konumlandırılıyor ancak şirket zirvedeki işlemci üreticisi olmasına rağmen yeni alanları kaçırıyor.

Akıllı telefon trenini kaçıran ve sonradan mobil işlemci üretmeye başlayan ancak bir türlü bu pazarda doğru iş ortakları edinemeyerek tutunmayı başaramayan Intel, şimdi de giyilebilir teknolojiler için işlemci üretiminden vazgeçti. Ayrıca bazı kaynaklar, Intel'in bu alanlardan çekilmesinin şirket çapında küçülmeye gitmesine neden olacağını söylüyor.

Bu çekilmeler Intel'in sonunu getirebilir

Intel maddi olarak şu anda bilgisayar sektöründen mutlu ancak mobilin hızla bilgisayar sektörünün önüne geçmesi ve giyilebilir teknolojilerin geleceğin teknolojisi olarak adlandırılması teknolojinin gittiği noktada Intel'in şu anki durumuyla yeterli bir şirket olmayacağını gösteriyor. Ancak Intel'in mevcut pazarlardan çekilmesi şirketin şimdilik bu alanlarda bir duraklama sürecine girdiğini ve daha farklı geliştirmelerle tekrar bu pazarlara adım atacağını simgeliyor olabilir.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0