Akıllı Telefon Satışlarında Samsung Galaxy S9, iPhone X’u Tahtından Etti!

18
16
3
1
0
Counterpoint Research şirketi tarafından yayınlanan yeni raporlara göre Samsung’un son amirali Galaxy S9 ve S9 Plus, dünyanın en çok satan telefonu iPhone X’u tahtından etti.

Apple, geçtiğimiz yıl 12 Eylül’de iPhone 8 modelleriyle birlikte trend haline gelecek tasarıma sahip iPhone X modelini tanıttı. Bu cihaz, aynı zamanda içerdiği donanım kalitesiyle herkesin gözünü kamaştıracak performansa sahipti. Aynı zamanda çentikli ekran tasarımı da sonradan çıkacak Android versiyonlarında olduğu gibi boşuna değildi. Apple, TrueDepth adını verdiği sensör sistemiyle karanlıkta bile yüz tanıma özelliğinin kullanılmasını sağlamıştı. 

Aradan aylar geçti ve Mart 2018’deki MWC 2018 etkinliğinde Samsung’un amirallerini gördük. Galaxy S8 modelleriyle yakaladığı özgün tasarım başarısını sürdüren firma, daha güçlü donanım özellikleriyle ve özellikle S9 Plus’taki kamerasıyla Apple’a missilleme yapmıştı. Her iki cihaz da kendi sınıfında tahtın iki adayı oldu.

iPhone X, daha önce çıkmış olmanın verdiği avantajla, Galaxy S9 raflarda yer aldığında bir pazar üstünlüğüne sahipti. Counterpoint Research tarafından yayınlanan son raporlar, küresel pazar lideri olan iPhone X’un zirvedeki yerini Galaxy S9 ailesine bıraktığını gösterdi. Samsung, uzun bir sürenin ardından akıllı telefon pazarında tahta geçti. 

Samsung Galaxy S9 ve S9 Plus, her ikisi de %2.6’lık pazar paylarına sahip olacak şekilde lider olurken iPhone X, %2.3’lük pazar payıyla üçüncü sıraya yerleşti. Sıralamanın geri kalanında iPhone 8 Plus %2.3 ile dördüncü, iPhone 8 ise %2.2 ile beşinci oldu. Apple, son model cihazlarının hepsini ilk 5’e sokmayı başarak, bir başka alandaki üstünlüğünü de ortaya çıkartmış oldu. Zaten firmanın en sevdiği strateji, yeni modellerini henüz piyasaya sürmüşken eskilerinin (ya da eski olarak algılananların) satış rakamlarını yükseltmek.

Galaxy S9 ailesi, Asya-Pasifik ve Kuzey Amerika pazarlarında en çok satan cihazlar olarak zirvede yer alıyor. İlk 5 haricinde Apple’ın iPhone 6 ve iPhone 7 modelleriyle Samsung’a hala üstünlük sağladığı ise son derece açık. 

Bu savaşta artık Xiaomi de var:

En çok satan ilk 10 cihaz arasında Apple ve Samsung dışındaki tek üretici Çin merkezli Xiaomi. Redmi 5A ve Redmi 5 Plus / Note 5 cihazları listede 6. ve 8. sıraya sahipler. Her iki cihaz da ilk 10’da bulunan rakiplerine göre son derece ucuz ve düşük özelliklere sahip. Başta Hindistan olmak üzere Xiaomi cihazlarına dünyanın pek çok bölgesinde yoğun bir ilgi var. 

Galaxy S9 ailesinin listedeki en yeni cihazlar olmaları, zirvedeki konumlarını bir nebze de olsa açıklıyor. Apple, Eylül 2018’de üç farklı jenerasyona hitap edecek yeni bir iPhone ailesi üzerinde çalışıyor. Bakalım önümüzdeki yıl yaz aylarının başlangıcında pazardaki durum ne olacak.

Kaynak : https://news.softpedia.com/news/samsung-galaxy-s9-overtakes-iphone-x-as-top-smartphone-worldwide-521489.shtml
18
16
3
1
0
Emoji İle Tepki Ver
18
16
3
1
0