Canalys’e Göre Akıllı Telefon Sektörü, Yıl Sonuna Kadar %12 Büyüme Gösterecek

10
2
2
1
0
Analiz şirketi Canalys, akıllı telefon sektörünün yıl sonunda elde etmiş olacağı büyümeyi tahmin etti. Geçen sene pandemiden dolayı daralan sektör, tahmin raporuna göre bu yıl %12 büyüyecek.

Teknoloji piyasası analiz şirketi Canalys, akıllı telefon sektörünün bu yıl elde edeceği büyümeyle ilgili tahmin raporunu yayınladı. Raporda akıllı telefon sektörünün 2021 sonuna kadar %12 büyüme elde edeceği ileri sürüldü.

Geçen sene mart ayında patlak veren COVID-19 pandemisi nedeniyle birçok sektörde daralma meydana gelmişti. Eğer Canalys’in raporu doğru çıkarsa akıllı telefon sektörü zararı kapatmakla kalmayıp doğal hareketliliğine ulaşmış olacak.

Dışarıda para harcayamayanlar telefon alıyor

akıllı telefon sektörü

2020 yılında başlayan pandemi nedeniyle yavaşlayan sektörlerden biri olan akıllı telefon sektörü, geçen sene %7 daralma yaşamıştı. Ancak dünyanın birçok yerinde neredeyse tamamlanan aşılama çalışmaları sayesinde dünya bir nebze normale yaklaştı. Eski etkinliğine geri dönen akıllı telefon şirketlerinden yola çıkılarak hazırlanan raporda, 2021 yılında  %12 büyüme sağlanacağı ileri sürüldü. Canalys’in raporuna göre dünyada toplam akıllı telefon sevkiyatı, yıl sonuna kadar 1,4 milyar birimi bulacak.

Analiz şirketi, sağlanacağını tahmin ettiği büyümenin nedenlerini şu şekilde açıkladı: “Son aylarda, dünyanın bazı yerlerinde tüketiciler; tatile gitme ve gezme şansı bulamadılar. Birçok insan parasını yeni bir telefona harcamayı seçti. 5G teknolojisi de şu anda oldukça güçlü. İlk çeyrekte yapılan sevkiyatın %37’sini 5G telefonlar aldı. Bu oranın sene sonuna kadar %43’e çıkması bekleniyor. Bu, üreticiler arasında büyük bir rekabete neden olacak. Bu teknoloji ucuz telefonlara da ulaşsın diye bazı özelliklerden kısan markalar olacak. Yıl sonunda 5G telefon sevkiyatlarının %32’sinin maliyeti 300 dolardan az olacak. Zaman, 5G’yi benimseme zamanı.”

Kaynak : https://www.gizchina.com/2021/06/19/despite-supply-pressure-smartphone-shipments-in-2021-will-grow-by-12/
10
2
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
10
2
2
1
0