Akıllı Telefon Üreticisi ZTE, ABD Krizinin Ardından Eski Haline Geri Dönüyor

13
2
2
2
1
Akıllı telefon üreticisi ZTE, geçtiğimiz yıldan beri zor zamanlar geçiriyor. ABD karşısında zor zamanlar geçiren şirket, bir süredir borsadan çekilmişti. ZTE, 13 Haziran'da yeniden borsada işlem yapılması için talepte bulundu.

Çinli akıllı telefon üreticisi ZTE'nin hisseleri, şirketin ABD yaptırımlarını ihlal ettiği krizin çözümlenmesinin ardından Çarşamba günü Hong Kong'da yeniden işlem görmeye başlayacak. Hong Kong ve Shenzhen'deki ZTE hisselerinin ticareti, Nisan ayında Amerikan şirketlerinin ZTE'ye çok önemli donanım ve yazılım bileşenleri satmasının yasaklandığını duyurmasının ardından durdurulmuştu.

ABD'li yetkililer, ZTE'nin İran ve Kuzey Kore'ye karşı ticaret yaptırımlarını ihlal etmekten sorumlu personele karşı harekete geçmediğini söyledikten sonra yedi yıl  ticaret yasağı geldi. Salı günü yapılan bir açıklamada firma şunları söyledi: "Şirket tarafından, Hisse Senetleri Borsası'nda 13 Haziran 2018 günü saat 09:00'dan itibaren şirket hisselerinin ticaretinin yeniden başlaması için Borsa'ya başvuruda bulunuldu."

Bu ayın başlarında Washington ve Pekin, telekom ekipmanı üreticisini çöküşün eşiğine getiren yaptırımları hafifletmek için bir anlaşmaya vardı. Anlaşmaya göre ZTE, 1 milyar dolar ceza ödeyecek ve gelecekteki olası ihlallere karşı 400 milyon dolar daha verecek. Güney Shenzhen şehrinde bulunan ZTE, ayrıca tüm yönetim kurulunu değiştirecek ve 10 yıl boyunca ABD Ticaret Bakanlığı'na rapor verecek. Bunun karşılığında Washington, şirkete uygulanan yaptırımları devre dışı bırakacak.

Kaynak : https://phys.org/news/2018-06-zte-resume-reprieve.html
13
2
2
2
1
Emoji İle Tepki Ver
13
2
2
2
1