Akıllı Telefonlar Boyun Ağrısı Yapıyor!

0
0
0
0
0
Kanadalı masör Dr. Krista Revenberg'in ortaya attığı iddiaya göre, akıllı telefonlar yoğun kullanımda boyun ağrısına yol açıyor. Hatta bu durum ileri ki seviyelerde ciddi hastalıklara dönüşebiliyor.

Akıllı telefon teknolojisinin hızla ilerlemesi sayesinde bir çok üstün özellikli cihazlar hayatımıza girdi. Bu cihazlar ile birlikte bir çok yeni oyun piyasa sürüldü ve hatta bunlarda bazıları bilgisayar oyunlarından daha da dikkat çekici. Bununla birlikte cihazlarımıza fazla zaman harcamaya başladık ve dolayısıyla bir çok sağlık sorunlarını birlikte geldi. Daha önceden 'dikkat dağınıklığına yol açıyor', şeklinde söylentiler ile karşılaşmıştığımız telefon kullanımından kaynaklı vücut sıkıntılarına bir yenisi de Kanadalı masör Dr. Krista Revenberg tarafından ortaya atıldı.

Dr. Revenberg'e göre, başımız eğik bir pozisyonda kullandığımız zaman, oluşacak olan basıncın 66 farklı iskelet yapısına dağıldığını belirtiyor.Bunun ileri de  "ağrı ve kronik doku sıkılığını yol açabilir.'' gibi bir iddiası bulunan Dr. Revenberg, bu sıkıntılar ile karşılaşmamız için bir kaç öneri de sunuyor. Kullanıma geçerken her 20 dakika da bir 20 saniye  boyunca ileriye dik bir şekilde bakmamız gerekiyor. Her ne kadar ciddi bir rahatsızlık söz konusu olmasa da ileride kronik rahatsızlıklara sebep olabileceğinden bahsediyor.

Buradan hareketle özellikle cep telefonu bağımlılığı diye bir gerçek varken Revenberg'ün dediklerini dikkate almakta fayda var. Bir de bilgisayar başında fazla zaman geçiren biriyseniz kesinlikle boyun egzersizleri yapmaki, bir ayağa kalkıp temel spor hareketleri yapmak da sizin sağlığınız açısından faydalı olacaktır.

Kaynak : http://www.phonearena.com/news/Chiropractors-worried-about-constant-smartphone-use-causing-text-neck_id86069
0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0