Akıllı Telefonlar Umumi Tuvaletlerden Bile 18 Kat Daha Kirli!

7
2
1
1
0
Akıllı Telefonlar Umumi Tuvaletlerden Bile 18 Kat Daha Kirli!
Yapılan bir araştırmaya göre her an yanımızdan ayırmadığımız akıllı telefonlar, halka açık (umumi) bir tuvaletten 18 kat daha fazla bakteri barındırıyor.

Hayatımızın her alanına giren ve gittiğimiz her yere götürdüğümüz akıllı telefonları her koşulda kullanmaya çalışıyoruz. Ancak hijyenik durumu gözetmeksizin kullandığımız akıllı telefonlar aslında bir tuvaletten bile daha kirli.

İngiltere'deki Surrey Üniversitesi öğrencileri tarafından yapılan araştırmada akıllı telefonların, halka açık bir tuvaletten 18 kat daha fazla bakteri barındırdığı sonucuna ulaşıldı. Telefonların daha fazla bakteri barındırmasındaki en önemli etken ise yemekten sonra, tozlu bir nesneye dokunmuşken hatta tuvaletteyken bile hijyenik koşulları gözetmeden akıllı telefonları kullanmamız.

Peki telefonlarımızı bakteriden nasıl uzak tutarız?

Aslında sürekli akıllı telefonlara ihtiyaç duyduğumuz için temizlik konusunda paranoyak olmadığımız sürece akıllı telefonlarımızı tamamen bakterilerden arındırmamız zor. Yine de akıllı telefonlarımızı kullanırken sıkça yumuşak kuru bezlerle telefonumuzu silmeli ve elimizin temiz olmasına dikkat etmeliyiz.

Ayrıca telefonu ıslak mendille silme ya da ekranın temiz olması için bir karışım hazırlama gibi seçenekler de mevcut ancak herhangi bir sıvı ya da kimyasal reaksiyon gösterebilen maddeler telefonumuzla temas ettiğinde zamanla dokunmatiğin kullanılmaz hale gelmesine ya da telefonun bozulmasına neden olabilir.

7
2
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
7
2
1
1
0