Akıllı Telefonlara ‘Kredi Kartıyla Taksit’ Yasağı Kalkıyor!

0
0
0
0
0
Akıllı Telefonlara ‘Kredi Kartıyla Taksit’ Yasağı Kalkıyor!
BDDK’nın taksit sayısının arttırılmasıyla ilgili yaptığı çalışmalardan sonra, kredi kartıyla taksitli satışın yapılamadığı akıllı telefonlara uygulanan yasağın kalkması gündeme geldi.

İki yıl önce iç tüketimi kısıtlayıp cari açığın önüne geçilmesi amacıyla bir dizi kararlar alınmış, akıllı telefonların taksitle alınmasına yasak getirilmişti. Şimdi ise yürütülen bazı çalışmalar, BDDK’nın bu konuda esnek olma hazırlığı içinde olduğunu gösteriyor.

Taksit sayılarının arttırılmasıyla ilgili yürütülen çalışmalar kapsamında başta akıllı telefonlar olmak üzere bazı alanlardaki kredi kartına taksit yasağının kaldırılması, tüketici kredilerindeki limiti 36 ay olan taksitlendirme seçeneğinin 48 aya kadar çıkarılması bekleniyor. Bankalardan alınan bilgiler de akıllı telefonlara uygulanan taksitle satın alma yasağının kaldırılacağı yönünde.

20 gün içinde açıklanması beklenen bu kararda MOBİSAD Başkanı Sinan Ekşi’nin de büyük katkısı bulunuyor. Mobil İletişim Araçları ve Bilgi Teknolojileri İş Adamları Derneği (MOBİSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Ekşi, 4 ay önce ziyaret ettikleri BDDK ile yaptıkları görüşmelerde cep telefonu satışlarında 4 ya da 6 aya kadar taksit imkanının sunulmasıyla ilgili taleplerini dile getirdiklerini ve olumlu yönde dönüş aldıklarını belirtti. Yasağın uygulandığı tarihten bu yana satışların %20 oranında azaldığını söyleyen Ekşi, "Tüketiciler, cep telefonu almak için tüketici kredisi alıyordu. Bu biraz daha rahatlar, tüketicinin işi daha kolaylaşır, kredi kartı ile alma imkanı doğar" dedi. Ayrıca müşterilerin taksit seçeneklerinin olmasından dolayı yurt dışından getirdiği telefonların sayısının kalkacak olan yasakla birlikte azalacağını söyleyen Ekşi, "Yani cep telefonu alımları yurt içine dönebilir. Böylece tüketici için alımda daha büyük bir kolaylık olacak. Tüketici, bürokrasi ile de uğraşmayacak" şeklinde konuştu.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0