Akıllı Telefonlarda Fiziksel Tuşların Yerini Alacak Yeni Teknoloji Duyuruldu

56
9
9
8
7
ABD merkezli Sentons, akıllı telefonların yan kenarlarındaki tuşları kaldıracak Ultrasonik Dokunma teknolojisi üzerinde çalıştıklarını açıkladı. Akıllı telefonlar inceldikçe tuşlara yer kalmamaya başladı ve şirket, bu noktadaki eksikliğe vurgu yapıyor.

Akıllı telefon üreticileri son yıllarda cihazlarına kullanışlı özellikler ve işlevler getirmek için büyük bir rekabet içindeler. Bazıları telefonun tasarımına odaklanırken, bazıları ise iyi kameralarıyla öne çıkmayı hedefliyor. Ancak bir telefonda öne çıkan anahtar özelliklerden biri de ekran. Markalar en iyi uçtan uca görüntüleme deneyimi için akıllı telefonların gövdesini minimalist bir şekilde tasarlamaya çalışıyor. Telefonlardaki bu trend, yeni teknolojiler arayışına neden oluyor ve bunlardan biri de sanal tuşlar.

ABD merkezli yenilikçi bir şirket olan Sentons, fiziksel tuşları kaldırmayı amaçlayan yeni bir teknolojiyi pazarlamaya başladı. Şirket şu anda bilgisayar devi Asus'un yanı sıra iki akıllı telefon üreticisiyle çalıştığını belirtti.

Önceki şirketini Apple'a satan bir mühendis olan Jess Lee'nin öncülüğünü yaptığı Sentons, akıllı telefonların kenar kısmındaki metal çerçeveler gibi çeşitli malzemelerde dokunma, basınç ve sürükleme işlevlerini yerine getirecek ultrasonik ses dalgaları kullanan bir sensör sistemi geliştirdiğini duyurdu.

tuşsuz telefon

Lee, "Dokunmatik ekranlar harika, ancak telefon üreticileri yan taraflara nasıl etkileşim ekleyebileceklerini çözemediler." diyerek sektördeki açık üzerinde çalıştığını dile getirdi.

Bu teknoloji bir yerden tanıdık geldi mi? Asus Rog II telefonlarında oyuncular, baş parmaklarıyla ekrana dokunurken, işaret parmaklarıyla sanal düğmeler olarak işlev gören üst kenarlardaki Hava Tetikleyicileri'ni kullanıyorlar. Aradaki tek fark, kullanılan yöntem olacak.

Son olarak Lee, yeni nesil telefonların çerçeve boyutlarının gitgide incelmesiyle tuşlara yer kalmadığını belirterek teknolojisinin akıllı telefonların geleceği olacağını öne sürdü.

Kaynak : https://www.indiatoday.in/technology/news/story/future-smartphones-may-come-without-buttons-using-ultrasonic-touch-technology-1611041-2019-10-19
56
9
9
8
7
Emoji İle Tepki Ver
56
9
9
8
7