Akıllı Telefonların Hayatımızı Nasıl Değiştirdiğine Dair 5 Sarsıcı Gerçek

1
0
0
0
0
Akıllı telefonlar hızlıca piyasaya girdi ve çok kısa bir sürede birçok alışkanlığımızı değiştirdi. Biz de bunlardan birkaçını listeye döktük.

Akıllı telefonlar günlük yaşamımızın değişmez bir parçası, artık sanki elimiz ve zihnimizin bir uzantısı. Ama bu hep böyle değildi. Bu telefonlar hızlıca piyasaya girdi ve çok kısa bir sürede birçok alışkanlığımızı değiştirdi. Biz de bunları maddelere döktük.

Sınırsız Selfie

Kameralaların gelişmesi ile fenomen olan bir durum çıktı: “Selfie”. Aslında çok yeni bir kavram olan “selfie”yi günlük hayatımızın bir parçası olarak kullanıyoruz. Sokaktaki vatandaştan ünlülere kadar herkes bu fotoğraf çekme biçimini kullanıyor. Hatta akıllı telefonların bu kadar başarılı olmaları belki de “selfie” çekiminin yaygınlaşmasına bağlı.

Casusluk Sendromu 

Sırf meraktan veya diğer nedenlerden başkasının telefonunu karıştırma olayları arttı. Hatta mesajlaşmaları, yer bildirimlerini dikizleme oranı çok fazla. Çiftler arasında sayısız kavganın nedeninin WhatsApp mesajlaşmaları olduğu söyleniyor. Mesajların okunup okunmadığı veya kişinin son aktif olduğu tarih yüzünden girilen tartışmalara siz de şahit olmuşsunuzdur. Şifrelerin çalınması veya gizlice fotoğrafları karıştırma, akıllı telefonlar yüzünden herkesin hayatına girdi.

Kesintisiz ve Anlık İletişim 

Mobil telefonlarda SMS bir iletişim yöntemi idi. Akıllı telefonlarda ortaya çıkan mesajlaşma uygulamaları bir devrim niteliği taşıdı. Anında mesajlaşma, fotoğraf gönderme gibi durumlar yeni bir tür mesajlaşma biçimini ortaya çıkardı. Hatta iyi yazamıyorsanız, duygularınızı emojilerle de belirtebiliyorsunuz.

Hepsi Bir Arada

Çoklu medya seçeneklerinden dolayı akıllı telefonlar alemin kralı oldu. Kameraları, mp3 çalarları, video oynatma özelliklerini bir araya toplayan bu telefonlar tek işlev gerçekleştirebilen cihazları geride bıraktı.

Artık Kaybolmak İmkansız

Akıllı telefonların değiştirdiği bir diğer şey ise GPS haritalarının geliştirilmesi. Daha çok kullanıcı bu haritaları kullanmaya başladı ve geliştiriciler buraya ağırlık verdi. Artık kaybolmak neredeyse imkansız, çünkü birçok uygulamadan yol tarifi alabiliyoruz.

Kaynak : https://www.androidpit.com/5-earthshaking-ways-smartphones-changed-our-lives
1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0