Akıllı Telefonların Pil Ömrünü İkiye Katlayacak Yeni Piller Seneye Geliyor!

2
0
0
0
0
Mobil cihazlarına pil yetiştiremeyen kullanıcılara müjde. Pil ömrünü iki katına çıkaracak teknoloji seneye akıllı telefonlarda kullanılmaya başlanacak.

Akıllı telefonlarda pil ömrünün yetersiz olduğu birçok kişi tarafından kabul edilen bir durum. En iyi telefonlarda bile yoğun kullanımda piller istenilenden daha kısa sürede bitiyor. Üreticiler ise pil boyutu ve pil ömrü arasındaki ters ilişkiden dolayı daha uzun kullanım sağlayacak piller tercih edemiyor. Tek yapılabilen donanımsal ve yazılımsal olarak güç tasarrufuna odaklanmak. Pil üzerine yapılan çalışmalar ise genelde bu alana odaklanmış şirketler ve akademi tarafından yürütülüyor.

MIT’e bağlı olan Solid Energy firmasının geçtiğimiz yıl tanıttığı yeni pil teknolojisi de bu çalışmalardan biri. Lityum metal pil teknoloji, pillerin fiziksel alanlarını azaltarak gücünü korumasını sağlıyor. Örneğin, iPhone 6’da yer kullanılan 1810 mAh değerindeki pilin yarısı boyutundaki yeni pil 2000 mAh güç sağlıyor. Pil boyutunun iPhone 6 ile aynı kalması durumunda akıllı telefonun pil ömrü 2 katına çıkmış oluyor.

Yeni piller ilk olarak Kasım ayında piyasaya çıkacak drone’larda yer alacak. 2017 yılında akıllı telefon ve akıllı saatlerde yeni pil teknolojisine yer verilmesi bekleniyor. 

2
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
2
0
0
0
0