Akıllı Telefonlarınızı ve Bilgisayarlarınızı Temizlemek İçin 5 Önemli İpucu

29
3
3
3
3
Eğer akıllı telefonlarınızı ya da diğer cihazlarınızı temizlemek istiyorsanız tam sizler için bir liste hazırladık. Özellikle cihaz performansını yükseltmek isteyenlerin yapması gerekenleri 5 adımda anlattık.

Temizlik, her alanda istenen ve yapılması zorunlu olan eylemlerden birisi. En çok kullandığınız alanlar genellikle en çok kirlenen ve dağılan yerler olur. Evet eviniz gibi, akıllı telefonunuz, tabletiniz, dizüstü bilgisayarınız, masaüstünüz ve hatta akıllı saatiniz gibi cihazlar her seferinde iyi bir temizliği hak eder. Kullanılmayan uygulamaları temizleyip, dosyalarınızı çevrimiçi yedekleyip, cihazınızı yeniden biçimlendirip, ihtiyaç duyulan alanı boşaltarak cihazınızın performansını artırabilirsiniz.

Eski Uygulamaları Silin

Kış aylarının soğuk geçmesi nedeni ile dışarı çıkmak biraz zorlaşıyor. Bu nedenle de can sıkıntımızı çeşitli uygulama ve oyunlarla gidermeye çalışıyoruz. Artık yaz geldi ve yeni, dinamik uygulamalara ve oyunlara ihtiyacımız var. Örneğin bir kez kullandığınız video uygulamasına hala ihtiyacınız yoksa boştan yere telefonunuzda, tabletinizde veya bilgisayarınızda yer kaplıyorlar. Telefonlarınızı şöyle bir gözden geçirip artık kullanmadığınız uygulamalardan kurtulabilirsiniz.

Fotoğraflarınızı Yedekleyin ve Silin

Akıllı telefonlarımızla ya da tabletlerimizle ciddi sayıda fotoğraf ve video çekiyoruz. Ne yazık ki tüm bu selfie'ler ya da yanlışlıkla çekilenler cihazlarınızda bir ton yer kaplıyor. Fotoğraflarınızı buluta kaydederek akıllı telefonunuzda, tabletinizde veya bilgisayarınızda yer açabilirsiniz. Fotoğraflarınızı ve videolarınızı silmeden güvenilir ve sonsuza kadar saklamak istiyorsanız,  Apple (AAPL), Google (GOOG, GOOGL), Amazon (AMZN), Dropbox (DBX) gibi istediğiniz sağlayıcıyla bir bulut depolama hesabı oluşturun ve tüm resimlerinizi ve videolarınızı aktarın.

Cihazınızı Biçimlendirin

Fabrika ayarlarına dönmek bazen gerilimli ve zor gelen bir işlem olabilir. Akıllı telefonunuzu veya tabletinizi sıfırlamak göreceli olarak basit bir işlemdir ama cihazlarınızı sıfırlamadan önce tüm önemli verilerinizi, dokümanlarınızı, fotoğraflarınızı yedeklemezseniz sıfırlama ile tüm bu bilgileri kaybedersiniz. Çevrimiçi olarak depolandığından emin olduktan sonra, cihazınızdan silebilirsiniz. Bu işlemden sonra yapmanız gereken sadece bulut depolama kullanıcı adınızı ve şifrenizi asla unutmamanız.

RAM veya Daha Büyük Bir Depolama Sürücüsü 

Bunlar özellikle dizüstü ve masaüstü bilgisayarlar için geçerlidir ancak depolama için inanılmaz yardımcı olabilir. RAM eklemek bilgisayarınızın performansına anında etki edebilir ve makinenizin önyükleme sürelerinde gelişmeler görebilirsiniz. Bilgisayarınıza RAM eklemeye karar vermeden önce, doğru türde bir RAM satın aldığınızdan emin olmanız gerekir. RAM, bilgisayarınızı kullanırken sık sık aradığınız bilgileri geçici olarak saklayan bir depolama biçimidir. Sahip olduğunuz daha fazla RAM, daha fazla bilgi tutabilir ve daha hızlı bir şekilde görevleri tamamlayabilir.

Eski Cihazlarınızı Yeni Cihazınızın Yedeği Olarak Kullanabilirsiniz

Cihazlarınız yenilenecek kadar eskiyse ve yeni cihazlar almak istiyorsanız en iyi seçeneğiniz bunları yedek olarak kullanmaktır. Bu cihazları, yeni telefonunuzun yedeği olarak kullanabilirsiniz.

Kaynak : https://finance.yahoo.com/news/5-tips-cleaning-smartphones-computers-150528417.html?guccounter=1
29
3
3
3
3
Emoji İle Tepki Ver
29
3
3
3
3