Akıllı Telefonlarınızın Parmak İzi Okuyucuları Yakında Vücut Isınızı Ölçebilecek

11
2
2
1
0
Güney Kore'de Samsung bünyesinde çalışmalarını sürdüren bilim insanları, şimdikinden oldukça ileri teknoloji bir parmak izi okuyucusu geliştiriyor.

Sizler ne düşünüyorsunuz açıkçası merak ediyoruz: Parmak izi okuyucular, yüz analizi yapan güvenlik sistemleri akıllı telefonları için ne kadar gerekli? Kimsenin tahmin edemeyeceği 4 haneli bir güvelik kodunu girmek insanlara güvensiz veya erindiren bir işlem gibi mi geliyor? Yoksa tüm bunlar en yeni teknolojinin bir şekilde hayatımızda olmasını istememizden mi?

Belki bu başka bir yazının konusu olabilir. Haberimizin konusu Samsung bünyesinde çalışan bilim insanlarının hem esnek, hem çıkarılabilir hem de ısı ölçebilen bir parmak izi okuyucusu geliştirmesi. Bu sensörün en önemli özelliği örneğin arka panelde yuvarlak haznedeyken, istediğin zaman ön paneldeki ekrana kolayca monte edebilmeniz olacak.

Peki, parmak izi okuyucunun ısı sensörü ne işe yarayacak? Her şeyden önce parmak izinin taklit edilme ihtimalini hemen hemen sıfıra düşürecek. İşin aslı bu teknoloji son kullanıcı için pek de bir şey ifade etmiyor olabilir ancak parmak izinin güvenlik birimleri için ne kadar önemli olduğu aşikar. Bu teknoloji sayesinde, parmak izleri FBI ve benzeri güvenlik birimleri için daha önce hiç olmadığı kadar güvenilir ve taşınabilir bir çözüm sunacak.

Kaynak : https://www.techradar.com/news/the-fingerprint-scanner-on-your-next-phone-might-check-your-temperature
11
2
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
11
2
2
1
0