Aklınızı Başınızdan Alabilecek 1000 Fps’e Sahip Gerçek Zamanlı Projektör!

1
0
0
0
0
Sanırım bu haberi okuduktan sonra, bugüne kadar bildiğiniz tüm projektör modellerinin yerini Watanabe Laboratory’in ürettiği gerçek zamanlı projektör alacak.

Bildiğiniz gibi günümüzde farklı özelliklerle olduğu gibi farklı boyutlarda projektörler bir çok yerde kolayca bulunabiliyor. Standart projektörler, yansıtılan perde veya nesne hareket ettiği zaman görüntünün dağıldığı gibi farklı nesnelere yansıtıldığında görüntü bozuluyor.

Ancak İshikawa Wanatable Laboraty’in ürettiği projeksiyon, 1000 Fps’e (Saniyede 1000 kare) sahip. Böylelikle görüntüyü istediğiniz nesnenin üzerine yansıtabilirsiniz, üstelik oynatsanız dahi görüntü kalitesinde bozulma veya kaymalar meydana gelmiyor. 

Nasıl yapıldığına dair herhangi bir bilgi vermeyen Tokyo'lu araştırmacılar şimdilik sadece çalışma aşamasına dair bir video paylaştı. Videoda kullanılan yüksek hassas sensörler sayesinde tişörte yansıtılan 3 boyutlu görüntü her ne kadar da sarsılsa, hareket etse, ters çevrilse görüntü kalitesi net ve sabit kalıyor. Bu sistem sayesinde günümüzde kullanılan projektörler, gelecekte farklı bir anlam kazanıp hareket halinde olan perdelerde görüntü bozulması gibi sorunlarla karşılaşmamamızı sağlayacak.

Kaynak : http://gizmodo.com/this-real-time-image-warping-projector-will-blow-your-m-1788032732
1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0