Ünlü Sanatçı Akon, Anlamlı Bir Hedefle Kendi Kripto Parası Akoin’i Duyurdu

6
5
2
1
0
Kripto paralar ünlü sanatçıların ve sporcuların birer tanıtım ve kitle fonlama aracı haline gelmeye başladı. 45 Yaşındaki Senegal asıllı ABD’li sanatçı Akon, kendi adına çıkartacağı Akoin, Senegal’in kalkınması ve yaşam şartlarının iyileştirilmesi için kullanılacak.

Paranın Blok Zinciri tabanıyla birlikte dijitalleşmesi, yardım ve kalkınma projeleri için ünlü simalara ilham kaynağı oluyor. Yapılarında yatırım aldıkça değer kazanmak olan dijital varlıklar, çeşitli projelerin de çıkış noktası olmuş durumda. Dünyanın farklı yerlerindeki ünlüler tarafından çıkartılan özel kripto para birimlerine de bir yenisi Sengal asıllı ABD doğumlu sanatçı Akon’dan geldi.

Akon, kendi kripto parası için yapılacak lansman tarihini açıklarken, birimin ne amaçla üretildiğini de açıkladı. Bu yeni girişim, Senegal’in yenilenebilir enerji teknolojilerine geçişini kolaylaştırmak, ülkedeki yaşam standartlarını arttırmak için kullanılacak. Afrika’yı Aydınlatma (Lighting Africa) projesinin bir parçası olacak Akoin, Cannes Lions 2018’de düzenlenen bir panelde ilk kez ortaya çıktı.

Akon, “Bence Blok Zinciri ve kripto para Afrika'nın kurtarıcısı olabilir, çünkü bu maddi gücü insanlara geri getiriyor ve güvenliği sağlıyor. Aynı zamanda insanların kendilerini geliştirebilecekleri bir şekilde kaynakları kullanmalarını kolaylaştırıyor. Hükümetlerin insanların geçim zorluğu çekmesine neden olan yaptırımları karşısında önemli bir alternatif oluyor.” dedi.

Akoin girişiminin bir parçası olarak Senegalde 2000 dönümlük arazi üzerine “%100 kripto para şehri” adında bir alan kurulacak. Bu şehir modern akıllı şehir teknolojileriyle donatılacak ve masraflar Akoin’e yapılan yatırımlar sayesinde karşılanacak.

Akon aynı zamanda dünya tarafından liderlik vasfı tartışılan Donald Trump’a ve samimi bir ilişki kurduğu Kanye West’e de göndermede bulundu. Kanye’nin kendisini sevdiği için peşinden geleceğini söyleyen Akon, Trump’ın Kanye’yi sevdiği için Kanye’nin peşinden gideceğini belirtti. Bu esprili yaklaşım sonucunda projesinin bir örnek teşkil ettiğini vurgulayan sanatçı, Trump’ın bu zincirleme etkiyle benzer projeler başlatmasının mükün olduğunu açıkladı. 

Akoin hakkında açıklamalar devam edecek ve muhtemelen bazı borsalarda bu kripto para birimi listelenecek. Yatırımcısı na da Senegal’e de kazanç olarak geri dönecek projenin faaliyetleri, büyük bir merakla takip ediliyor. 

Kaynak : https://www.complex.com/music/2018/06/akon-to-launch-own-cryptocurrency-akoin
6
5
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
6
5
2
1
0