Alexa'nın Apple Watch'da Kullanılmasını Sağlayan Bir Uygulama Geliştirildi

5
2
0
0
0
Üçüncü parti bir yazılım olan Voice In A Can, Amazon'un başarılı ses asistanı Alexa'nın bazı özelliklerini Apple Watch'da kullanabilmenize olanak sağlıyor.

Apple’ın İOS 12 müjdesini verdiği dönemden itibaren bir dizi geliştirme alacağı kesinleşen Siri, sektörün en önemli ses asistanlarından biri olsa da en iyisi olduğunu söylemek bir hayli güç. Zira teknolojinin her alanında kendini kanıtlamış Amazon’un, ses asistanı anlamında Apple’ın önünde olduğu çoğu otoritelerce kabul görmüş durumda.

Bugüne kadar yalnızca Siri uygulamasını destekleyen Apple Watch, “Voice In A Can” adlı üçüncü parti bir yazılım sayesinde Amazon’un Alexa’sını destekleyebilecek konuma geliyor. Sistem ise son derece basit bir kuruluma sahip, tek yapmanız gereken bir Wİ-Fİ bağlantısı. Bahsi geçen bağımsız uygulamayı bir Watch eklentisi olarak yükledikten sonra Amazon hesabı ile bağlantısını yapmanız, kurulum için yeterli oluyor.

Tabii bu uygulama tam anlamıyla resmi bir işlem olmadığı için bir dizi kısıtlamayı da beraberinde getiriyor. Müzik, sesli kitap ve podcast benzeri uygulamalar Siri’nin kontrolü altındayken; akıllı ev öğelerine dayalı, Alexa’yı temel alan uygulamaları özgürce kullanabiliyorsunuz.

Alexa’nın tam fonksiyonlu bir şekilde Apple Watch’a entegre edilmesi imkansız olmasa da ortada resmi bir anlaşma olmadığı için bu eklentinin yeterince işlevsel olduğunu belirtmek gerekiyor. 1.99 dolarlık fiyatı ile “Voice In A Can” Siri’den sıkılan kullanıcılar için oldukça başarılı bir alternatif sunuyor.

Kaynak : https://www.theverge.com/circuitbreaker/2018/6/7/17437446/amazon-alexa-apple-watch-voice-in-a-can-app
5
2
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
5
2
0
0
0