Alexa’yı Bilgisayardan Sesli Komutla Kullanmak Artık Mümkün

13
2
1
1
0
Windows 10 işletim sistemine sahip bilgisayar kullanan kişiler Alexa’yı sesli komutlarla, eller serbest modunda kullanabilecek.

Amazon’un Alexa uygulaması, Windows 10’da ondan beklendiği gibi çalışmaya başladı. Artık Alexa, yeni gelen güncellemeyle birlikte sesli komutlar ile kullanılabilen bir uygulama haline geldi. Mikrofonların sizi duyabileceği bir yerde olduğunuz sürece, bilgisayara dönük olmasanız da hatta bilgisayar başında bile olmasanız da hava durumunu kontrol etmek, ışıkları açmak gibi çeşitli işlemleri sesli olarak yapabiliyorsunuz. Öte yandan Alexa’nın bas konuş özelliği de duruyor, yani kazara sesli asistanınızı uyandırmak istemiyorsanız bu seçeneği de tercih edebilirsiniz.

Ek olarak, uygulamanın sesli kontrol özelliği sayesinde Pandora’nın çevrimiçi radyosunu da kullanabilmek mümkün oluyor.

Cortana’nın rekabetteki konumunun değişmesi ve doğrudan rakip olmaktan çıkmasının ardından Microsoft, Alexa’yı çok daha fazla kabullenmeye başladı. Öte yandan Alexa’nın Windows cihazlarda kullanılabilir hale gelmesi iki firma arasındaki ilişkilerin daha ılımlı hale gelmesi açısından önemli ve stratejik olarak da her iki firmaya da faydalı bir hamle oldu.

Alexa’nın Windows entegrasyonunun hangi noktaya kadar ulaşacağı, gelecekte bizimle aynı zamanda konuşan ve daha gelişmiş bir yapay zekaya dönüşüp dönüşmeyeceği şimdilik belli değil ancak iki firmanın da kesinlikle bu ortaklıkla ilgili çalışmaları devam ediyor. Geleceğin ne göstereceğini hep beraber keşfedeceğiz.

Kaynak : https://www.engadget.com/2019/05/06/alexa-for-windows-10-hands-free-voice/
13
2
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
13
2
1
1
0