Türk Tasarımcı Ali Çam’dan Muhteşem Apple Car Konsepti

4
1
0
0
0
Türk tasarımcı Ali Çam, Apple tasarımcılarını bile mest edecek Apple Car konsept çalışmasını yayınladı.

Bazı tasarımcılar, henüz gün yüzüne çıkmamış telefonların ya da arabaların kendilerine ait konsept çalışmalarını yayınlarlar. Açıkçası telefon konseptlerinden biraz bıkkınlık gelmişti ki imdadımıza Türk tasarımcı Ali Çam yetişti.

Bu zamana kadar yapılmış en fütüristik konsept olarak nitelendirebileceğimiz Ali Çam’ın Apple Car 2076 projesi, adından da tahmin edeceğiniz üzere Apple’ın 100. kuruluş yıl dönümüne ithafen 2076 yılı için özel olarak tasarlandı. Aracın üst kısmı tamamen akıllı cam teknolojisiyle kaplı ve isteğe göre bu cam şeffaf hale getirilebiliyor. Siri ile kontrol edilebilen aracın koltuklarına ve tavanına dokunmatik ekranlar yerleştirilmiş.

Yıl 2076 olunca aracın çalışma prensibinin de değişkenlik göstereceğini düşünen Ali Çam, Apple Car 2076’da motor yerine hareket etmesini sağlayacak manyetik alan etkisini kullanmış.

Apple’ın meşhur TouchID sistemini de boş geçmeyen Türk tasarımcı, araca binilmesi için kapıya parmak izi tarayıcısını entegre etmiş.

Fütüristik Apple Car konseptinin gerçekliğe kavuşmuş halini belki birçoğumuz göremeyeceğiz fakat şimdiden nasıl bir tasarıma sahip olabileceği konusunda fikir edinmemizi sağladığını söyleyebilirim.

4
1
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
4
1
0
0
0