Alibaba'nın 11.11 İndirimlerinin İlk 9 Saatinde Kazandığı Akıl Almaz Para

37
6
2
2
1
Çinli online perakende devi Alibaba, bu yıl 10.’sunu düzenlediği 11.11 indirimlerinin ilk dokuz saatinde 158.31 milyar yuan (22.63 milyar dolar) değerinde satış gerçekleştirdiğini açıkladı.

Amazon ile birlikte e-ticaret ekosisteminin en önemli oyuncusu olan Alibaba, 2009 yılından bu yana düzenlediği 11.11 (Bekarlar Günü) adındaki alışveriş festivali kapsamında, bünyesindeki milyonlarca ürünü indirimli fiyatlarla müşterileriyle buluşturuyor. 

Dünyanın en büyük çevrimiçi satış etkinliklerinden birine dönüşen Bekarlar Günü, kasım ayının son haftasında düzenlenen Black Friday’e (Kara Cuma) rakip olarak tanıtılmıştı. Her yıl bir öncekinden daha coşkulu bir şekilde geçen festival, 11 Kasım tarihinde başlıyor ve sadece 24 saat sürüyor.

Alibaba, 2018 yılındaki Bekarlar Günü’nde toplam 30 milyar dolarlık satış gerçekleştirmişti; ancak bu, etkinlik tarihinin en düşük performansı olarak kayıtlara geçmişti. 

bekarlar günü

Müşterilerin ilgisini çekmek için yeni fikirler aramaya başlayan Çinli e-ticaret devi, emeklerinin karşılığını bu yıl almışa benziyor. Piyasa değeri 486 milyar dolar olan Alibaba, bu yılki 24 saatlik alışveriş festivaline Amerikan pop yıldızı Taylor Swift ve Çinli süperstar Jackson Yee gibi ünlü ünlü şarkıcıların konserleriyle start verdi.

Satışlar sadece bir dakikada 1 milyar dolara ulaştı. İlk bir saat geride kaldığında ise Alibaba’nın kasasında tam 12 milyar dolar vardı. Dokuz saatte 23 milyar dolarlık satış gerçekleştirmeyi başaran Alibaba, bu yıl 500 milyondan fazla kullanıcının alışveriş festivaline katılmasını bekliyor. 

Bu arada Çinli e-ticaret devi, 2009 yılından bu yana düzenlediği Bekarlar Günü’nü ilk kez kurucu ortaklarından Jack Ma olmadan kutluyor. Eski bir İngilizce öğretmeni olan milyarder girişimci, eğitim alanındaki faaliyetlerine odaklanmak için geçtiğimiz eylül ayında şirketten ayrılmıştı. 1999 yılında 17 arkadaşı ile birlikte Alibaba.com’u kuran Ma’nın, 25 milyar dolardan fazla serveti olduğu tahmin ediliyor.

Kaynak : https://www.reuters.com/article/us-singles-day-alibaba-sales/alibaba-singles-day-sales-hit-12-billion-in-first-hour-idUSKBN1XK0HD
37
6
2
2
1
Emoji İle Tepki Ver
37
6
2
2
1