Alkollü Araç Kullanmanın Korkunç Sonuçlarını Anlatan, Etkileyici VR Filmi

0
0
0
0
0
''Neden alkollü bir şekilde araç kullanılmamalı?'' sorusunun cevabını son derece etkili bir şekilde anlatan sanal gerçeklik filmi.

Trafik kazalarının çok büyük bir kısmı, araç sürücülerinin alkollü olmaları sebebi ile gerçekleşiyor. Kişinin dikkat ve tepki verme sürelerini, odaklanmalarını ve mantıklı karar verme gibi yetilerini ciddi şekilde etkileyen alkol, maalesef ölüm ile sonuçlanan pek çok trafik kazasının da başrolünde.

İşte bu olaya dikkat çekmek isteyen Diageo isimli içki firması, oldukça etkili bir sanal gerçeklik filmine imza atmış. Bünyesinda Jonnie Walker, Baileys ve Guinness gibi markaları bulundurna Diageo, sizi üç farklı otomobilin bulunduğu bir sanal gerçeklik senaryosuna sokuyor.

Söz konusu senaryoda aracında tek olan kadın karakter, alkolün etkisi ile trafik kurallarını ihlal ediyor ve önündeki arabayı sollamaya çalışırken karşı şeritten gelen araç ile çarpışıyor. Önündeki aracı da son bir kaçma hamlesi yapmak için kazaya dahil eden kadın, ölümle sonuçlanan feçi bir kazayı da tetikleyen kişi oluyor. Kadına öylesine sorumsuz bir kararı verdiren, gözünü karartan şey ise tahmin edebileceğiniz gibi alkol.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0