Almanya 2018 Dünya Kupası'ndan Elendi; Yapay Zekalar O Kadar da Kusursuz Değilmiş

35
6
6
3
2
Turnuva öncesinde birçok farklı simülasyonda turnuvada başarılı olacağı ön görülen Almanya'nın Güney Kore'ye yenilerek elenmesi yapay zekalar hakkında şüphelere sebep oldu.

Dün oynanan Güney Kore - Almanya maçı son yılların en enteresan maçlarından birine sahne oldu. Bir üst tura çıkması için sadece 1 gole ihtiyacı olan Almanya bu golu 90 dakika yakalayamadı. Uzatma anlarında Güney Kore'nin attığı gol ofsayt gerekçesiyle iptal edilse de hakem videodan pozisyonu izleyerek golü verdi. Neuer'in garip hareketleri sonrasında ikinci golü de yiyen Almanya turnuvaya ilk turdan ve sonuncu olarak elendi.

1998 yılından beri her şampiyon ülkenin bir sonraki kupada ilk turdan elendiğini bilsek de bu yine de büyük bir sürpriz. Interesting Engineering'in turnuva öncesi çalıştırdığı yapay zeka Almanya'nın çeyrek final için %53 şansı olduğunu söylüyordu. Buna karşın tabir-i caizse berbat bir performans gösteren Almanya ilk turdan evine döndü.

Araştırmayı gerçekleştiren Insteresting Engineering'in konuyla ilgili açıklaması da enteresan. Çoklu değişkenlerin hesaplanmasının daha kolay olduğunu belirten araştırmacılar, Almanya'nın gruptan çıkmasının yapay zeka tarafından hesaplamaya değil istatistiklere dayandırıldığından ötürü hata yaptığını belirtti.

Öyle veya böyle yapay zekaların şu ana dek yaptığı tahminlerin büyük bir kısmı tutmadı. Turnuva sonuna değin ne olacağı ise merak konusu.

Kaynak : https://interestingengineering.com/germanys-world-cup-loss-proves-ai-isnt-perfect
35
6
6
3
2
Emoji İle Tepki Ver
35
6
6
3
2