Almanya İçten Yanmalı Motorların Üretimini Yasaklamayı Planlıyor

0
0
0
0
0
2030 yılından itibaren, yeni üretilen araçlarda içten yanmalı motorların kullanımını yasaklamayı planlayan Almanya, bu uygulamanın tüm Avrupa Birliği'ne yayılması için de çalışmalarını sürdürüyor.

Almanya, çevre dostu araçların kullanımını yaygınlaştırma ve hatta zorunlu hale getirme konusunda kararlı görünüyor. Ülkedeki Federal Konsey, konunun kesin çözüme kavuşması adına 2030 yılı itibarıyla içten yanmalı motorların üretiminin yasaklanmasını planlıyor.

Yasağın tüm Avrupa Birliği ülkelerinde uygulanmasını isteyen konsey, konuyu Avrupa Birliği Komisyonu’na da taşımış durumda. Uygulamanın yasalaşması durumunda, insanlar elektrikle çalışan ya da hidrojen yakıtlı araçlara yönelmek durumunda kalacak.

Konseyin Avrupa Birliği Komisyonu’nda tartışmaya sunduğu başka bir konu ise vergilendirme politikası. Sıfır emisyonlu araçlara uygulanan vergilerde daha fazla indirime gidilmesini isteyen Federal Konsey, böylelikle hemen hemen her tüm Avrupa Birliği ülkelerinde dizel araçlara sağlanan vergi avantajının da önüne geçecek imkânlarla insanların sıfır emisyonlu araçları kullanmaya teşvik edilmesini istiyor.

Otomotiv firmalarının ise zaten katılaşan emisyon standartlarıyla başlarının belada olduğu bilinirken, aldıkları bu haberle birlikte daha da endişe duyar hale geldikleri bildirilirdi. Zira firmalar, böylesi bir vergi düzenlemesinin, dizel motorların sonu olacağı konusunda hemfikir. 

Sadece Volkswagen’in yaşadığı emisyon skandalı bile tüm Avrupa’da dizel satışlarına, yılın ilk yarısı itibarıyla, büyük darbe vurmuş durumda. Bir de bahsi geçen bu vergi düzenlemelerin uygulamaya geçirildiğini ve hatta içten yanmalı motorların üretiminin yasaklandığını düşünün. Görünen o ki; Avrupa’da insanların, işlerine elektrikli araçlarla gitmeye başladığı günler çok da uzak değil.
 

Kaynak : https://www.engadget.com/2016/10/08/germany-wants-combustion-engine-ban/
0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0