Almanya'nın Denizdeki Veri İstasyonu, Gizemli Bir Şekilde Ortadan Kayboldu

40
8
3
1
0
Almanya'nın Baltık Denizi'nde gözlem yapan devasa cihazı, gizemli bir şekilde ortadan kayboldu. Cihaz, ağır ve büyük olduğundan dolayı kimse cihazın nasıl kaybolduğuna akıl sır erdiremiyor.

Almanya, bugün yayınlanan haberlerde oldukça ilginç bir başlıkla anıldı. Almanya’nın Baltık kıyısında denizden örnekler toplayarak veriler aktaran devasa çevre izleme istasyonu deniz tabanında kayboldu. Ülkenin polisi ve görevli araştırmacılar ise olayın nasıl gerçekleştiğini araştırıyorlar.

Deniz tabanında bulunan devasa gözlem cihazı, yaklaşık 300.000 euro (2 milyon TL) değerindeydi ve yarım tondan fazla ağırlığa sahipti. Uzmanların açıklamalarına göre bu cihazın denizde sürüklenmesi ya da büyük bir canlı tarafından itilmesi mümkün değildi.

almanya kayıp gözlem cihazı

Dalgıçlar, devasa cihazın kaybolduğu yeri incelemek üzere dalış yaptılar ancak 22 metre derinlikte ve kıyıdan 1,8 km uzaklıktaki yere dalış yapan dalgıçların karşılaştıkları tek şey parçalanmış bir güç kablosu oldu.

Cihazın olduğu bölgeye kimse giremiyordu:

almanya kayıp gözlem cihazı

Olayı daha da ilginçleştiren şey ise cihazın bulunduğu bölgenin yasaklı gölge olması. Yerel balıkçı tekneleri dâhil hiçbir tekne, Danimarka kıyılarından 70 km uzaklıkta bulunan ve Eckernförde Bay (Eckernförde Koyu) adı verilen sulara giriş yapma iznine sahip değil. Kaybolan gözlem cihazı, 2016 yılında kurulmuştu ancak cihaz, 21 Ağustos günü veri aktarım yapmayı kesti. Devasa cihaz, 770 kilogram ağırlığındaydı ve gücünü kıyıdan çekilmiş bir güç kablosundan alıyordu.

Devasa gözlem cihazının görevi ise deniz suyu kalitesini ölçmekti. Cihaz, denizde bulunan tuz, oksijen, klorofil ve metan miktarını gözlemliyor ve denizin sıcaklığını ölçüyordu. Bazı uzmanlara göre ise bu cihazdan alınan verilen paha biçilemezdi.

Kaynak : https://www.bbc.com/news/world-europe-49592330
40
8
3
1
0
Emoji İle Tepki Ver
40
8
3
1
0