Almanya'da İki Kişinin Öldüğü Saldırı, Twitch'ten Canlı Yayınlanmış

19
7
3
2
1
Almanya'nın Halle şehrinde bir sinagoga düzenlenen saldırının, Twitch platformu üzerinden canlı olarak yayınlandığı ortaya çıktı. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Twitch yetkilileri, canlı yayının yapıldığı ve saldırı anının videosunu yükleyen kanalların kapatıldığını açıkladı.

Almanya'da dün, çok büyük bir katliamın eşiğinden dönüldü. Bir saldırgan, Almanya'nın Halle kentinde bulunan bir sinagoga saldırmak isterken başarısız oldu. Polisler, başarısız olan saldırganı kaçarken yakaladılar. Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre eğer saldırgan sinagoga girmeyi başarabilseydi, ölü sayısının 70 - 80'lere ulaşabilecekti.

Bu saldırı sonucunda 2 kişi hayatını kaybetti. Ancak ortaya yeni çıkan bilgilere göre saldırgan, sinagoga düzenlediği saldırısını Amazon'un Twitch isimli yayın platformu üzerinden yayınlamış. Durum, Twitch yetkilileri tarafından da doğrulanırken konuya ilişkin açıklamalar da gecikmedi. Twitch yetkilileri, böyle bir yayının yapıldığını ancak hem yayın yapan hesabın hem de o görüntüleri sonrasında paylaşan kanalların kapatıldığını açıkladılar.

Alman polisi

Twitch yetkilileri tarafından yapılan açıklamalarda saldırı, net bir dille kınandı. Platformun özellikle de şiddet konusunda kurallarının çok net olduğunu ve bu konuda hiç kimseye farklı davranılmadığını söyleyen yetkililer, canlı yayının sadece 5 kişi tarafından izlendiğini açıkladılar. Platform yetkilileri tarafından yapılan açıklamalarda 35 dakikalık canlı yayının, sonrasında video olarak yüklendiğini ve bu videonun, yaklaşık 2.200 kişi tarafından izlendiği belirtildi.

Video şu an için internet ortamından tamamen silinmeye devam ediyor. Ancak videoyu izleyenler, saldırganın kafasına bir kamera taktığını ve canlı yayını bu kamera ile yaptığını söylüyorlar. İddialara göre saldırgan, sinagoga yaklaşmadan bir süre önce yahudileri hedef alan bazı açıklamalarda bulunmuş ve kadın düşmanlığı ile ilgili sözler sarf etmiş. Bu açıklamaların hemen ardından ise silahına sarılarak sinagoga yaklaşmış. 

Ancak bu tarz saldırıların canlı yayınlar aracılığı ile paylaşılması, ilk kez karşılaştığımız bir durum değil. Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz dönemlerde de Yeni Zelanda'da düzenlenen bir saldırı, Facebook üzerinden canlı yayınla paylaşılmıştı. O saldırının sonuçları çok daha ağır olmuş ve milyonlarca kişi, yaşanan dehşet anlarına şahit olmuştu. Yeni Zelanda saldırısının ardından yapılan açıklamalarda, saldırı videosunun internete 1.5 milyondan fazla kez yüklendiği açıklanmıştı.

Kaynak : https://www.techspot.com/news/82278-germany-shooter-livestreamed-attack-twitch.html
19
7
3
2
1
Emoji İle Tepki Ver
19
7
3
2
1