Altay Tankının TSK'ya 2 Yıl Gecikmeli Sunulacağını Gösteren Açıklama

62
19
11
6
1
Resmi Gazete'de yayımlanan "2020 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı"na göre BMC tarafından üretilen Altay tankının, 2020 yılında TSK envanterine kazandırılacağı belirtildi. Ancak BMC başkanı, Altay tankının 2021 yılının sonunda hazır olacağını söylüyor.

Türkiye, "Savunma Sanayii" konusunda dünyanın sayılı ülkeleri arasında yer alıyor. Bu sektörde çalışan şirketler, ürettikleri yeni araç ve silahları hem Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine kazandırıyor hem de yurt dışına ihraç ediyorlar. Bu bağlamda çalışmalarını sürdüren şirketlerden bir tanesi de BMC.

BMC daha çok zırhlı araç ve tanklar üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Şirketin ülkemizdeki en önemli projelerinden bir tanesi de "Altay tankı". Aslına bakacak olursak Altay tankı bir süredir Türkiye'nin gündeminde ve bu konudaki çalışmalar yoğun bir şekilde sürdürülüyor. Resmi Gazete'de yer alan verilere göre Altay tankının TSK envanterine kazandırılması, 2020 yılında gerçekleşece. Ancak durum, pek de öyle olamayacakmış gibi görünüyor.

Altay

Resmi Gazete'de yayımlanan "2020 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı"na göre Altay tankı, 2020 yılında Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine eklenecek. Ancak BMC'nin Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak, Altay tankı için 2 yıl süre veriyor. Ekim ayında düzenlenen İstanbul Finans Zirvesi'nde konuşan Sancak, Altay tankının 2021 yılının sonunda hazır olacağını umut ettiğini söyledi. 

Türkiye bir süredir savunma sanayiini yerli ve milli bir hale getirmeye çalışıyor. Yapılan çalışmalarla Türkiye'nin savunma sanayiindeki dışa bağımlılığının minimuma indirilmesi hedefleniyor. Geçtiğimiz yıl savunma sanayiindeki yerlilik oranı yüzde 65 olarak açıklanmıştı. Bu yıl açıklanan hedef ise yüzde 67. 2020'nin sonuna geldiğimizde ise Türkiye'nin savunma sanayiinin yüzde 69'unun yerli olması hedefleniyor.

Kaynak : http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/1700311/altay-simdilik-hayal-ethem-sancak-cumhurbaskanligini-yalanladi.html
62
19
11
6
1
Emoji İle Tepki Ver
62
19
11
6
1