Amazon, ABD Tarafından Tekellik Konusunda İncelemeye Alınacak

8
5
4
1
0
ABD'li perakende devi Amazon'un, ABD Adalet Bakanlığının da dahil olduğu bir antitröst davasıyla beraber tekellik konusunda incelemeye alınacağı bildirildi.

Washington Post gazetesi, ABD Adalet Bakanlığı ve Federal Ticaret Komisyonu (FTC) arasındaki bir anlaşma sonrasında Amazon'un FTC yetkisi altına gireceğini söylüyor. Bu hareket, Adalet Bakanlığı'nın Google'a karşı kendi davasını hazırlamasının hemen ardından geldiği için, perakende devi Amazon'un daha fazla incelenmesiyle sonuçlanabilir.

Washington Post, FTC'nin Amazon'la ilgili ne gibi planlara sahip olduğunu açıkça söylemediğini, ancak 'Adalet Bakanlığı ile FTC arasında yapılan bu tür bir düzenlemenin genellikle daha ciddi antitröst (tekel karşıtı) incelemeleri ortaya koyduğunu' belirtti. Gazete FTC'den ya da Adalet Bakanlığı'ndan herhangi biriyle resmi olarak konuşmamış olsa da, FTC'nin eski başkanı Maureen Ohlhausen ile iletişime geçti. Ohlhausen, "Eğer böyle bir tartışma varsa, bunun bir sebebi de vardır" sözlerini kullandı.

Haber, cuma akşamı Adalet Bakanlığı'nın Google'ın arama işleriyle ilgili bir antitröst soruşturması hazırladığını bildirmesinin ardından geldi. Mevzubahis raporlar, FTC'nin Google'a karşı 2011 ve 2013 yılında kendi araştırmalarını başlattığını ve bunların farklı şekillerde sonuçlandığını da belirtiyordu.

Ülkenin önde gelen teknoloji şirketlerinin ticari uygulamaları hakkında daha fazla inceleme yapılması çağrıları geçen yıl düzenli bir şekilde artış gösterdi. Hatta öyle ki bazı Avrupalı düzenleyiciler ve önde gelen Demokrat başkan adayları, Amazon, Apple, Facebook ve Google gibi şirketlerin içinde neler olup bittiğinin anlaşılması, pazardaki etkileri ve işletmelerindeki uygulamalar adına davalar açtılar.

Şubat ayında FTC, ABD teknoloji sektöründeki teknoloji devleri arasındaki rekabete aykırı davranışları araştırmak için tasarlanan yeni bir görev gücü başlatırken, aynı zamanda gizlilik uygulamaları için Facebook aleyhine bir milyar dolar para cezası vermeyi planladığını bildirmişti.

Kaynak : https://www.theverge.com/2019/6/2/18649375/amazon-federal-trade-commission-ftc-doj-antitrust
8
5
4
1
0
Emoji İle Tepki Ver
8
5
4
1
0