Amazon Çalışanları, Şirketin En Çok İhtiyaç Duyduğu Günlerde Greve Başladı

24
9
2
2
1
Amazon, dünyanın hemen hemen her köşesinde temel hizmetlerini ulaştırmaya çalışırken, bu hizmetlerin en önemli ayağı olan çalışanlar greve başladı. Avrupa şubelerinden yükselen tek ses var: “Eşit çalışma şartları istiyoruz”

Bir e-ticaret ve teknoloji devi olarak Amazon, hakkında hiç de duymak istemediğimiz iddialarla, çalışma koşullarının kötülüğüyle çok fazla anılıyor. Özellikle Avrupa’daki merkezlerde çalışan işçilerin büyük bir kısmı bu durumun artık şiddete kadar uzandığından şikayetçi oluyorlar. 

Şirketin yıllık alışveriş çılgınlığı günleri olan Amazaon Prime Day 2018 başladı. Dünya çapında pek çok müşterisi bu etkinlik sürecinde alışveriş yapmak için bekliyordu. Avrupa’da ise durum biraz farklı oldu. Yoğun siparişlerin beklendiği dönemde Amazon çalışanları greve başladı. Greve ve çalışanlara destek verenler ise Prime Day 2018’de alışveriş yapmamak için Amazon’u boykot çağrısında bulunuyorlar.

İngiltere’deki çalışanların tuvalet molası bile kullanamadıkları söyleniyor, çalışma koşullarının giderek ağırlaştırıldığından söz ediliyordu. Boykot çağrıları için Amazon’a ait olan Twitch üzerinden bile yayınlar yapılmaya başlandı.  

Resmi grev duyurusunda, Avrupa’daki hemen hemen her kötü şikayet üzerinde duruldu. Polonya’daki kötü maaşlar, süre ve verimlilik kontrolünde işçi dostu olmayan yöntemler, çalışanların haklarını korumak için toplu bir sözleşmenın olmaması (sendika vb.) gibi şikatyetler çerçevesinde işçiler, kendi sendikalarını örgütlemiş durumdalar. Merkezleri ise Almanya’da bulunuyor.

Tüm bu şikayetlerin arttığı dönemde Amazon CEO’su Jeff Bezos, dünyanın en zengin insanı olarak servetini 152 milyar dolara çıkarttı. Amazon Prime Day çılgınlığı 17 Temmuz’a kadar devam edecek. Yakında Türkiye faaliyetlerine başlaması beklenen şirket, bakalım aynı şikayetleri bizim ülkemizdeki çalışanlarından da duyacak mı.

Kaynak : https://www.gamespot.com/articles/amazon-employees-strike-call-for-prime-day-boycott/1100-6460454/
24
9
2
2
1
Emoji İle Tepki Ver
24
9
2
2
1