Amazon'daki Orman Yangınları Dikkat Çekmek İçin Geliştirilen Chrome Eklentisi

21
7
2
1
0
Bağımsız iki geliştirici, Brezilya'da yaşanan orman yangınlarına hem dikkat çekmek hem de bağış toplamak amacıyla bir Google Chrome uzantısı geliştirdi. Geliştirilen uzantı, dünyanın en popüler e-ticaret sitesi Amazon'un internet sitesine alev efektleri ekliyor.

Dünya'nın akciğerleri olarak bilinen Brezilya'daki Amazon Yağmur Ormanları, uzun bir süredir alevlere teslim olmuş durumda. Yetkililerin çalışmalarını sürdürdüğü ancak hala kontrol edilemeyen yangınlar hem bizler hem de bölgede yaşayan diğer canlılar için büyük bir risk oluşturuyor.

Brezilya'da yaşanan bu olaya dikkat çekmek isteyen iki bağımsız geliştirici, Google Chrome için bir uzantı oluşturmaya karar verdi. İki geliştiricinin oluşturduğu uzantı, dünyanın en popüler e-ticaret sitesi olan Amazon'u ziyaret ettiğiniz takdirde internet sitesinde alev efektlerinin görülmesini sağlıyor.

Amazon

"Amazon Is Burning" isimli bu Google Chrome eklentisinin oluşturulmasının altında yatan sebepse yardım toplamak. Geliştiriciler eklentiye ekledikleri bir butonla kullanıcıları, bağımsız bir yardım kuruluşu olan "Rainforest Trust"a yönlendiriyor. Bu sayede kullanıcılar, diledikleri tutarda bağış yaparak akciğerlerimizin yeniden eski haline dönmesi için katkı sağlamış oluyorlar.

Eğer sizler de Amazon Is Burning'i indirmek ve Amazon Yağmur Ormanları için bağışta bulunmak isterseniz, burada bulunan bağlantıyı kullanarak eklentinin internet sayfasına gidebilirsiniz. Eklentiyi kurduktan sonraysa Amazon'un internet sitesine erişmeniz halinde internet sitesindeki alev efektlerini görebilirsiniz.

Türkiye'de de benzer hizmetler var

Hatırlatmamız gereken bir diğer husussa orman yangınlarının sadece Brezilya'da olmadığı. Bilindiği üzere Türkiye, geçtiğimiz yaz çok ciddi orman yangınlarına maruz kaldı ve ne yazık ki ciğerlerimiz alevlere teslim oldu. Konuyla ilgili olarak ülkemizde TEMA Vakfı, aktif olarak hizmet vermekte. Eğer sizlerde TEMA Vakfı'na fidan bağışında bulunmak isterseniz burada bulunan bağlantıyı kullanabilirsiniz. Fidan başına 10 TL ücret belirleyen TEMA Vakfı, minimum üç fidan kabul ediyor ve bu da en az 30 TL'lik bağış yapabileceğiniz anlamına geliyor. Ancak 30 TL'lik bağışın bile geleceğimiz için ne kadar büyük bir öneme sahip olduğunu bilmek gerekiyor.

Kaynak : https://mashable.com/article/amazon-is-burning-chrome-extension/
21
7
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
21
7
2
1
0