Amazon'dan Alışveriş Şeklimizi Kökünden Değiştirecek Sistem: Amazon Go

0
0
0
0
0
Amazon, muhtemelen kısa süre içerisinde alışık olduğumuz alışveriş sistemini tarihe gömecek yepyeni bir sistemi tanıttı.

Sıradan bir e-ticaret platformu olmak yerine her zaman daha büyük oynayan Amazon, yine mükemmel bir sistem ile karşımıza çıkmakta. Marketlerde ve alışveriş merkezlerinde, kasalarda meydana gelen kalabalık sıraları vb durumları ortadan kaldırmak isteyen Amazon, teknolojiyi en başarılı şekilde kullanacağı sistemlerden birini geliştirdi; Amazon Go.

Akıllı telefonunuz ile alışveriş yapmanıza yarayan Amazon Go sayesinde bir alışveriş merkezine ya da markete girerken yapmanız gereken tek şey, cep telefonunuzu girişte bulunacak özel sistemli turnikelere okutmak. Bu sayede Amazon hesabınıza bağlanacak sistem, ürünlerin bulunduğu raflardaki kamera sensörleri ve derin algoritma hesaplama özelliği ile aldığınız ürünleri otomatik olarak alışveriş listenize ekliyor.

Size ise alacağınızı alıp direkt çıkmak kalıyor. Herhangi bir kasa ya da ödeme işlemi bulunmuyor. Akıllı sistem sayesinde aldığınız ürünler, ücretleri dahilinde Amazon hesabınızdan ödeniyor.

Şu an için sadece Amazon çalışanlarının kullandığı bir markette hizmete sunulan sistemin önümüzdeki sene seçilecek pilot bölgelerde yavaş yavaş denenmesi, sonrasında da yaygınlaşması bekleniyor.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0