Amazon Türkiye, KOBİ'lerle İlk Toplantısını İstanbul’da Gerçekleştirdi

17
3
2
1
0
Amazon Türkiye, ülkemizdeki ilk KOBİ toplantısını dün gerçekleştirdi. Yapılan toplantılarda e-ihracat ve Amazon Lojistik hizmetinin KOBİ'lere sunduğu avantajlardan da bahsedildi.

E-ticaret, uzun yıllardır hayatımızın bir parçası. Türkiye'de e-ticaret üzerine hizmet veren pek çok platform bulunuyor ve bu platformlar, satıcıları müşterilerle bir araya getiriyor. Dünyanın en geniş e-ticaret ağı olan Amazon da yaklaşık bir yıldır Türkiye'de hizmet vermeye başladı ve hem satıcılar hem de müşteriler, Amazon Türkiye'yi aktif olarak kullanıyorlar.

Amazon Türkiye, ülkemizdeki e-ticaret ağlarının hemen hemen en yenisi. Hal böyle olunca da Amazon Türkiye, bugüne dek KOBİ'lerle bir araya gelmemişti. Ancak şirket, dün akşam İstanbul'da bir etkinlik düzenledi ve bu etkinlikte Amazon Türkiye'de satış yapan mağaza sahipleri ile bir araya geldi. Yapılan toplantılarda, KOBİ'ler için hayati önem arz eden bilgilendirmelerde bulunuldu.

Amazon Türkiye

Bilindiği üzere Amazon, Türkiye'de kendi lojistik ağını başlattı. Henüz çok yeni olan bu hizmet "Amazon Lojistik" olarak isimlendiriliyor ve satıcıların, müşterilerine ulaştırmak istedikleri ürünlerin hem paketleme hem de ulaştırma işlemlerini yerine getiriyor. Bunun doğal bir sonucu olarak da düzenlenen etkinliklerde bu konuya geniş bir bölüm ayrıldı ve Amazon Lojistik'in satıcılara sunduğu avantajlardan bahsedildi.

Düzenlenen toplantının kayda değer konularından bir tanesi de "e-ihracat" pazarıydı. Türkiye'de e-ticaret sektörü ile ilgilenen vatandaşlar yavaş yavaş ürünlerini yurt dışına sunabilmek için gerekli çalışmaları başlatmış durumdalar. Aslına bakacak olursak bu yeni olgu e-ticaret platformlarının da takibinde ve ülkemizdeki platformlar, yavaş yavaş e-ihracat sistemlerinin temellerini atmaya başlamış durumdalar.

Amazon

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Amazon Avrupa'nın Büyümeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Alex Ootes, Amazon'un küçük ya da büyük şirket olarak ayırmaksızın tüm satıcılarına destek olduğunu söyledi. Ootes, amaçlarının Türkiye'deki markaların uluslararası pazarda kendilerine yer bulabilmesi olduğunu vurguladı.

Türkiye'deki satıcıları için Avrupa'ya ihracat çözümü sunduklarını ve Amazon Lojistik ile de bunu desteklediklerini söyleyen Ootes, sıradaki planlarının Türkiye'deki satıcıların ABD, Japonya, Hindistan, Meksika, Singapur, Kanada, Birleşik Arap Emirlikleri ve Avustralya gibi ülkelere de ihracat yapabilmeleri olduğunu ifade etti. Ootes, bu bağlamda Amazon Türkiye'nin de "Global Satış" hizmeti kapsamında değerlendirileceğini ifade etti.

Amazon

Türkiye'deki KOBİ'leri önemsediklerini ve onlara değer verdiklerini ifade eden Ootes, Türk KOBİ'lere sundukları hizmetin bunun bir göstergesi olduğunu ifade etti. Benzer bir konuya değinen "amazon.com.tr"nin Ülke Müdürü Richard Marriott, Türkiye'deki KOBİ'lerin favori satış kanalı olmak istediklerini söyleyerek bu sayede hem Türk KOBİ'lerinin hem de Amazon'un daha güçlü bir hal alacağını vurguladı.

Kaynak : http://www.hurriyet.com.tr/teknoloji/amazon-com-trnin-ilk-satici-toplantisi-istanbulda-gerceklesti-41368223
17
3
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
17
3
2
1
0