Amazon ve Google Arasında Yaşanan Video Platformları Savaşı Bitti

11
6
1
1
0
Google sözcüsü, yaptığı açıklamalarda iki büyük şirkete ait video platformlarının, birbirleriyle uyumlu olarak çalışabileceğini belirtti.

Google'ın YouTube'u ve Amazon'un Prime Video'su bugüne kadar ne yazık ki anlaşamamışlardı. Amazon'a ait uygulama Google üretimli cihazlarda çalışmazken, YouTube da Amazon'un Fire TV modellerinde uyumsuzdu ve 2017 yılının sonlarına doğru YouTube bu platforma olan desteğini kesmişti. 

İki büyük şirketin birbirlerine benzer platformlara sahip olmaları, aralarında rekabet ortamı oluşturuyordu. Amazon kendi pazarında Google ChromeCast ürünlerini satmayı reddetmiş, Google ise buna karşılık olarak YouTube uygulamasını Amazon Fire TV ve Amazon Echo Show'lardan kaldırmıştı. Geçtiğimiz yılın sonuna kadar bu şekilde süregelen ilişkiler, Amazon'un ChromeCast'ları satmaya başlamasıyla birlikte az da olsa yumuşamıştı. 

Google tarafından yapılan açıklamalar sonucunda ilişkiler resmen normalleşmiş oldu. Google sözcüsü tarafından yapılan açıklamalara göre, YouTube uygulaması Fire TV'lerde çalışabilecek. YouTube Kids ve YouTube TV ise daha sonra yapılacak çalışmaların ardından Fire TV'lere gelecek. Aynı şekilde Amazon Prime Video hizmeti de Google tarafından üretilmiş olan ChromeCast ve Android TV'lerde çalışacak. Sözcünün vermiş olduğu bu bilgilerde dikkat çeken taraf ise YouTube'un şu an için sadece Fire TV'lere gelecek olduğu. Fire modelli tabletler için henüz böyle bir gelişme söz konusu değil.

Yaşanan bu gelişmelerin sonucunda, Google ve Amazon arasında yaşanan soğuk savaş bitmiş gibi duruyor. Karşılıklı jestlerle bitirilen bu savaş, en çok iki platformu aynı anda kullanan müşterilere fayda sağlamış olacak.

Kaynak : https://www.engadget.com/2019/04/18/google-amazon-youtube-firetv-prime-video-chromecast/
11
6
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
11
6
1
1
0