AMD, Bu Sonbaharda 32 Çekirdekli İşlemcisini Satışa Sunuyor!

23
2
1
0
0
Intel ve AMD arasındaki rekabet yine kızışıyor. AMD, tam 32 çekirdekli işlemcisini artık son kullanıcılara sunacağını açıkladı. Şirketin yaptığı sunumda söz konusu işlemci de ortaya çıktı. Sonbahar aylarında yüksek performanslı çipler adına çok şey değişecek.

Intel, 28 çekirdekli ve tam 5Ghz turbo hızına erişebilen Core i7-8086K işlemcisini tanıtıp, sınırlı sayıda üretildiğini duyurduktan sadece birkaç saat sonra AMD sahneye çıktı. İkinci nesil Threadripper işlemci mimarisini sunan şirket, çekirdek ve iş parçası sayısı ikiye katladıklarını açıkladı. 

Üzerinde toplamda 4 adet 8 çekirdekli Ryzen işlemci çipi barındıran Threadripper işlemcisi, yüksek performans arzulayanların ihtiyacını karşılamak için geliyor. Aynı zamanda 64 iş parçasına (sanal çekirdek de deniyor) sahip olan yeni nesil işlemci, tek çekirdeğin aynı anda iki işlem yapabildiği bir merkez olacak. Böylece toplam performansı, gerek duyulduğunda ikiye katlanabilecek. Asıl sevindirici nokta ise bu işlemcinin mevcut anakartlarla uyum sağlayabiliyor olması.

AMD’nin Computex etkinliğinde sunduğu detaylar, ikini nesil Threadripper’ın 12 nanometrelik bir mimariye sahip olduğunu gösteriyor. 2018’in üçüncü çeyreğinde bu işlemciyi satışa çıkartacak AMD, sonbahar aylarını beklememiz gerektiğini söylüyor.

Böyle bir işlemcinin en büyük sorunlarından birisi de elbette yüksek ısı seviyeleri olacaktır. Bu nedenle AMD, Threadripper’ı tanıttıktan sonra Cooler Master destekli soğutma sistemlerini de gün yüzüne çıkarttı. AMD, işlemcinin kutudan ek bir soğutma sistemiyle çıkmayacağını söylüyor. Bu da satın alacakların su soğutmalı ideal bir sisteme sahip olmaları gerektiğini gösteriyor. 

Şimdilik 32 çekirdekli AMD Threadripper için bir fiyat açıklaması olmasa da yaz aylarında net bilgiler alacağımızı düşünüyoruz. 

Kaynak : https://www.theverge.com/2018/6/5/17432568/amd-threadripper-32-core-processor-gaming-computex-2018
23
2
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
23
2
1
0
0