AMD, Kendi Yükselişine Devam Ederken Intel’in CPU Pazarındaki Payını Eritiyor

61
8
6
1
0
AMD yavaş ama istikrarlı yükselişiyle daha fazla pazar payına sahip olmayı sürdürüyor ve Intel ile yarışında aradaki farkı her geçen gün kapatıyor.

AMD'nin x86 CPU pazar payı, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 4,7 arttı. Intel, hâlâ AMD'nin önünde fakat aradaki fark yavaş yavaş kapanıyor gibi görünüyor. AMD, şu an x86 pazar payının yüzde 13,3'üne sahip.

AMD, dizüstü ve masaüstü bilgisayar segmentlerinde yükselişte. Pazar payı, geçen yıla göre masaüstü bilgisayarlarda yüzde 4,9, dizüstü bilgisayarlarda yüzde 5,1 oranında yükseldi. Ancak masaüstü pazarındaki payı (yüzde 17,1), hâlâ dizüstü bilgisayardaki payından (yüzde 13,1) daha yüksek.

Şirket, sunucu tarafında aynı rakamlara ulaşamadı. Sunucu alanında pazar payı geçen yıla göre 1,9 puan artarken bir önceki çeyreğe göre küçük bir gerileme yaşadı.

AMD tarafındaki bu yükselişin devam edeceği öngörülüyor. Sunucu alanındaki kısa süreli düşüşün ise yeni 7 nm işlemciler ile son bulması bekleniyor. AMD, hem masaüstünde (Ryzen 3000 serisi) hem de sunucularda (Epyc Rome) 7 nm  Zen'i yakın zamanda duyuracak.

Rakamların ötesindeki hikayeye bakıldığında AMD'nin bu yükselişe Zen serisi ile ulaştığı bir gerçek. AMD'nin 7 nm serisini Haziran ayındaki Computex'te duyurması bekleniyor.

Kaynak : https://www.pcgamer.com/even-without-7nm-zen-amd-is-chipping-away-at-intels-cpu-market-share/
61
8
6
1
0
Emoji İle Tepki Ver
61
8
6
1
0