AMD'nin Yeni Nesil Ekran Kartı Mimarisi Navi 23, Işın İzlemeyi Destekleyecek

21
1
1
1
0
AMD’nin “Navi 23” adlı yeni nesil grafik yongasının donanım tabanlı ışın izleme özelliği sunacağı bildiriliyor. Bu, AMD’nin şu anki GPU programında eksik olan önemli bir bileşen. Donanım tabanlı ışın izleme, geçtiğimiz yıl Nvidia’nın RTX 20 serisinde ortaya çıktı.

Kaynaklar, AMD'nin Navi 23’ü “Nvidia Katili” olarak nitelendirdiğini iddia ediyor. Şu anda Nvidia’nın RTX 2080 ve RTX 2080 Ti GPU’larının hâkim olduğu yüksek kaliteli pazarı hedef alacak. Navi 23, AMD’nin Radeon DNA2 mimarisine dayanan üç üst düzey GPU’dan biri olacak. Radeon RX 5000 serisinde tanıtılan ikinci nesil AMD’nin elden geçirilmiş GPU mimarisi. AMD'nin bu yeni yongaları TSMC’nin 7nm+ işlem düğümünü kullanarak üreteceği bildirildi.

Bu üç yonga, genellikle “Büyük Navi” olarak adlandırılıyor. AMD’den Lisa Su, şirketin ikinci çeyrek soru-cevap oturumunda bu yongalara işaret etti. “Geleceklerini söyleyebilirim. Çalışmalarımızın devam etmesini beklemelisiniz ve önümüzdeki çeyreklerde zaten açıkladığımız ürünlerin ötesinde zengin bir 7nm portföyümüz var” dedi.

Radeon RX 5000 serisine neden donanım seviyesinde ışın izleme dahil edilmedi?

AMD Navi 23, ışın izleme kullanabilir

Kasım 2018’de AMD, teknolojisinin oyuncular için hazır olmadığını belirtti. AMD’nin Radeon Technologies Group’un kıdemli başkan yardımcısı olan David Wang’a göre, “En basitten en gelişmişe kadar tüm ürün gruplarında ışın takibi sunulmadıkça ışın izleme kullanan oyunlarının kullanımı devam etmeyecek” dedi. Bu konuşma yine de AMD'nin yakın gelecekte ışın izlemeyi düşünmediği anlamına gelmiyordu. Ortaya çıkan bir slayt, AMD’nin “ışın izleme vizyonu” nu ayrıntılı olarak açıklıyor ve tam sahne ışın izleme işleminin bulut bilişimden yararlanacağını gösteriyordu.

Navi 21 AMD nin yeni üçlüsünün en iyisi olacak

Navi 23 söylentileri Ağustos ayında başladı. Her üç yonganın da gerçek kanıtları, kasım ayının başında Linux sürücülerinde ortaya çıktı. Navi 21, üçlünün en güçlüsü olabilir. AMD, yüksek bir fiyata yüksek performans için çalışmalarında Navi 20 yongasına bile sahip olabilir. AMD’nin yeni nesil GPU’larının Haziran 2020’de gelmesi bekleniyor; daha iyi voltaj regülasyonu, değişken oranlı gölgeleme, daha hızlı önbellek ve daha fazlasını içerebilir. Şirket Ocak ayındaki CES 2020 döneminde bir işaret verebilir.

Kaynak : https://www.digitaltrends.com/news/amd-navi-23-supports-ray-tracing-rumor/
21
1
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
21
1
1
1
0